Ziare.com

Beneficiile legumelor si fructelor congelate

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 11:16

   

Beneficiile legumelor si fructelor congelate
Alimentele congelate sunt o alegere utila, eficienta si sanatoasa. Legumele si fructele congelate sunt, deseori, mai "proaspete" decat cele din hipermarket. Finalul de toamna creste, in mod firesc, interesul pentru legumele si fructele congelate.

Yahoo Green deconspira toate secretele legumelor si fructelor congelate. Legumele si fructele isi injumatatesc continutul de vitamine la fiecare 48 de ore, dupa recoltare, chiar daca sunt pastrate in frigider. Congelate cat mai repede dupa ce au fost culese, acestea sunt mai bogate in vitamine decat cele "proaspete" din magazine.

Legumele si fructele congelate mai au cateva avantaje: folosirea lor inseamna economie de timp (pentru ca sunt gata spalate si curatate), sunt folosite integral (nu mai trebuie curatate) si, nu in ultimul rand, sunt apropiate, ca pret, de produsele proaspete.

Cum alegi marfa buna

Cand cumperi legume si fructe congelate alege pachetele intregi. Pipaie pungile cu legume si fructe congelate. Continutul trebuie sa sugereze forma legumelor sau fructelor, sa fie separate si mobile in punga. Daca sunt adunate in bulgari inseamna ca au fost recongelate dupa ce s-au dezghetat, asa ca nu le cumpara. Verifica termenul de valabilitate, pentru ca aspectul si gustul pot fi pastrate intacte doar un anumit interval de timp.

Regula, conform Yahoo Green, spune ca legumele si fructele nu pot fi congelate mai mult de 8-12 luni.

Trucuri pentru congelarea legumelor si fructelor

Inainte de congelare, legumele si fructele trebuie spalate, scurse foarte bine, tocate sau portionate, dupa caz. Fructele se pastreaza foarte bine daca sunt trecute, inainte de a fi congelate, prin sirop de zahar concentrat, ceea ce le ajuta sa-si pastreze mult mai bine textura si aroma. Scurge bine fructele de surplusul de sirop, inainte de congelare.

Legumele se congeleaza cel mai bine dupa ce au fost oparite (aruncate in apa care clocoteste), lasate cateva minute, scurse bine si apoi congelate. In functie de tipul legumei, acestea trebuie taiate in bucati sau doar spalate si alese (frunzele de spanac de exemplu).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor