Berea nu se depunde doar pe burta - studiu

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 21:24
7826 citiri
Berea nu se depunde doar pe burta - studiu
Foto: Arhiva

Berea nu este dusmanul numai al burtii, ci al siluetei in general. Fie alba, blonda, roscata sau bruna, nu berea ar fi vinovata de aparitia burtii, caracteristica marilor consumatori - dar nu abuzivi - ai bauturii cu spuma, arata un studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition.

Chiar daca o jumatate de bere inseamna cantitati de alcool variabile (continutul de alcool este intre 4,5 si 7%), studii recente afirma ca cine bea sub 500 ml pe zi nu-si modifica aspectul, cu conditia sa aiba un regim alimentar echilibrat. In schimb, berea pare sa favorizeze depunerea grasimilor pe tot corpul, scrie Le Point.

Cercetatori suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut sa evalueze efectele consumului regulat de bere din tara lor. Au desfasurat un studiu pe 20.000 de voluntari - aproape 7.900 de barbati si peste 12.700 de femei -, care au fost observati timp de opt ani si jumatate si impartiti in mai multe categorii, in functie de cata bere beau. Li s-au masurat regulat curba de greutate, circumferinta taliei si a soldurilor, ceea ce a dus la constatarea ca, aparent, nu exista nicio legatura intre proeminenta abdomenului si consumul de bere.

Berea are insa si efecte benefice. Consumul de bere - in cantitati rezonabile - poate reduce riscul de diabet si hipertensiune arteriala, deoarece contine acid folic, multe vitamine din grupa B, potasiu, fier si calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Din aceste motive este la fel de buna pentru organism ca si cantitatile moderate de vin, potrivit unor cercetatori spanioli, cu conditia sa se respecte un regim mediteranean, bogat in peste, fructe, legume si ulei de masline si sa se practice un minim de activitate fizica.

Conform unui specialist, consumul moderat de bere prezinta beneficii nutritionale si pentru sanatate. Nu inseamna obligatoriu o crestere in greutate, pentru ca bautura nu contine substante grase si nu are foarte multe calorii.

Alte cercetari arata ca berea ar putea avea un efect protector in privinta diabetului de tip 2 (de la maturitate). Consumul moderat de bere ar reduce si riscul de cancer de colon (cel putin la soareci!), datorita continutului de antioxidanti. Un studiu britanic, aparut in octombrie, afirma ca femeile s-ar putea proteja impotriva osteoporozei daca beau un pahar de bere pe zi. El demonstreaza ca berea este o sursa ideala de siliciu, element care joaca un rol crucial in soliditatea oaselor, indeosebi dupa menopauza

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#berea ingrasa studiu, #bere depunere burta silueta , #alimente