Caise, in doua retete minunate

Luni, 26 Iulie 2010, ora 07:13
4738 citiri
Caise, in doua retete minunate
Foto: Arhiva

Caisele sunt sanatoase, parfumate si eleganate. Pot fi preparate in multe feluri, pentru ca merg foarte bine si in prajituri (tarte mai ales), dar si in salate si mancaruri, alaturi de carne. Iata doua retete delicioase, accesibile si usor de preparat.

Pui cu verdeata si caise

Rar ceva mai bun si mai gustos. Se face usor, fiind gata in maximum 45 de minute. Ai nevoie de doi piepti de pui fara os si fara piele, 20-24 de caise mari, o ceapa mare, coaja si sucul de la o lamaie, ulei, sare, piper, cimbru uscat, doua legaturi de patrunjel si una de marar.

Taie carnea in bucatele si pune ulei la incins intr-o cratita. Pune carnea la prajit si potriveste de sare si piper. Lasa carnea sa se rumeneasca. Adauga ceapa taiata marunt, cimbru, si dupa vreo cateva minute, putina apa. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic, 15 minute.

Cand puiul este facut adauga coaja si sucul de la o lamaie si caisele taiate in bucatele. Lasa sa fiarba toate impreuna circa 10 minute, dar amesteca din cand in cand. La final adauga toata verdeata, mararul si patrunjelul taiate foarte marunt. Tine totul pe foc inca doua-trei minute. Acopera si lasa mancarea sa se odihneasca 10-15 minute, pentru ca aromele si gusul sa se combine, inainte de a o servi.

Tarta cu caise

Tarta este o crusta de aluat fraged, umpluta cu multe caise. Ca sa o prepari ai nevoie de un pachet de unt, trei oua, sase linguri de faina, doua linguri lapte (sau smantana), un praf de copt, vanilie si un varf de cutit de pudra de scortisoara, patru linguri de zahar pudra, 600 de grame de caise si samburii acestora.

Amesteca untul cu trei linguri de zahar, pana rezulta o crema spumoasa, adauga ouale intregi, pe rand, apoi praful de copt, vanilia, faina si laptele. Amesteca bine. Intinde aluatul intr-o tava clasica de aragaz, iar peste aluat, aseaza caisele taiate in felii.

Printre caise imprastie miezul din samburi si pudreaza totul cu o lingura de zahar amestecat cu scortisoara. Coace tarta la cuptor, timp de 40-50 de minute. O sa-ti dai seama ca este gata mai ales dupa mirosul imbatator. Tarta se taie cand s-a racit.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#reteta tarta caise, #retete prajituri caise , #alimente