Merisorul este folosit in medicina sub forma de extract de multi ani, chiar de pe vremea triburilor indiene din America. E un fruct ideal pentru tratarea ranilor, diaree, diabet si probleme ale stomacului si ficatului.
Ori de cate ori ai ocazia bea suc de merisor, fie ca este proaspat sau congelat, caci, potrivit LiveStrong, iti va aduce numai beneficii. Contine acid salicilic, care este asemanator cu un compus al aspirinei, ceea ce astfel ca reduce inflamatiile si durerea.
Infectiile tractului urinar
Sucul de merisor previne infectiile tractului urinar, indepartand bacteriile precum E.coli, potrivit unui studiu din 2009. Acesta sugereaza ca fructele reduc riscul de recidiva cu 35 procente de-a lungul unui an la femeile de varsta medie, prevenind lipirea microbilor de celulele epiteliale.
Boli cardiovasculare
Merisorul contine multi compusi benefici, precum polifenoli sau flavonoide, care ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare, crescand rezistenta la colesterolul rau, la oxidare si reducand tensiunea arteriala. Intr-un studiu publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie s-a descoperit ca prin consumul zilnic a 125-500 ml suc este redus LDL-ul si riscul afectiunilor inflamatorii.
Efect anti-aderare
Potrivit unui raport de specialitate, merisorul previne aderarea bacteriilor periculoase la mucoasa stomacului si a gurii, prevenind in acest fel bolile gingivale si ulcerul stomacal. Compusii lor, proantocianidinele, sunt responsabile pentru aceste efecte benefice.
Tot aceste fructe protejeaza si de anumite virusuri gastrointestinale, scad temperatura, cresc fluxul urinar si omoara germenii.