Ce alimente previn infectiile tractului urinar

Luni, 11 Iulie 2011, ora 23:58
12911 citiri
Ce alimente previn infectiile tractului urinar

Infectiile tractului urinar (ITU) pot fi extrem de dureroase, inconfortabile si greu de tratat, afectand si vezica, rinichii, uretra si ureterele.

Cercetatorii de la Centrul Medical din Maryland spun ca deficitul anumitor nutrienti poate provoca aceste infectii. Pe de alta parte, dupa cum relateaza Livestrong, anumite alimente, bauturi si aditivi ajuta la prevenirea lor.

ITU sunt de 10 ori mai frecvente la femei decat la barbati, fiind mai abundente in perioadele de sarcina sau la persoanele care sufera de diabet, la cele care se abtin des de la urinat sau la cele active sexual.

Simptomele includ durere in timpul urinatului, urina tulbure, cu un miros neplacut, nevoia constanta de a merge la toaleta si dureri abdominale. Atunci cand resimti aceste probleme este bine sa mergi repede la medic pentru a ti se face analizele si prescrie tratamentul corespunzator.

De obicei antibioticele sunt folosite in cazul infectiilor de tract urinar, dar aceastea pot fi ajutate printr-o alimentatie adecvata.

Ce alimente sa eviti

Produsele ce contin cafeina (cafeaua, ciocolata) nu fac bine in cazul ITU, caci stimuleaza si irita vezica. Evita alimentele ce pot produce alergii, precum lactalele si cele care contin gluten. Mancarea rafinata si procesata, precum painea alba, zaharul si pastele ar trebui eliminata din dieta.

Cei de la Centrul Medical Maryland spun ca si grasimile rele, gasite in produsele de patiserie si mancarea prajita dauneaza tractului urinar.

Alimente recomandate

In fiecare zi este bine sa consumi intre 8 si 10 pahare de apa, aceasta ajutand la eliminarea bacteriilor din urina. Ceaiul si sucul natural de merisor si alte fructe de padure au proprietati antioxidante si previn lipirea bacteriilor de peretii vezicii.

Fibrele din fasole, cartofi si alte alimente asemanatoare ajuta deasemenea. Vitamina C este si ea un aliat puternic in prevenirea acestei afectiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente tract urinar sanatos, #alimente prevenire infectii urinare, #alimente infectii urinare, #infectii urinare , #alimente