Ce alimente "sanatoase" iti pot face rau

Marti, 06 Martie 2012, ora 07:00
6585 citiri
Ce alimente "sanatoase" iti pot face rau

De cate ori ti s-a intamplat sa mananci un lucru crezand ca este sanatos si ulterior sa afli ca, in realitate, nu-ti aduce niciun serviciu, dimpotriva? Poate ca nici macar in acest moment nu constientizezi pericolul la care te expui cand consumi unele alimente.

Dieteticieni de renume din New York, Lauren Antonucci si Lisa Moskovitz, spun pentru Livestrong ce alimente despre care se spune ca sunt sanatoase pot face rau.

Batoanele proteice

Batoanele proteice sunt in principiu bomboane umplute cu vitamine si alti nutrienti. Par sa fie alternative sanatoase pentru gustarile obisnuite, dar contin de doua ori mai multe grasimi si carbohidrati decat o briosa cu ciocolata. Pentru a te feri de acest exces de calorii, cauta batoane care sa aiba mai putin de 180 de calorii si 5 grame de grasimi si sa-ti ofere cel putin 5 grame de fibre.

Fructe uscate

Cu mai mult de 100 de calorii pe un sfert de cana, fructele uscate pot fi periculoase pentru silueta ta. Mai degraba alege-le pe cele proaspete sau congelate, astfel incat sa poti consuma o cantitate mai mare si sa simti senzatia de satietate mai repede.

Iaurtul

Iaurtul este in principiu o sursa buna de calciu si vitamina D, dar multe firme adauga zahar si grasimi care il fac mai periculos decat o gogoasa, asa ca mica ta gustare sanatoasa se transforma intr-o bomba cu ceas. Alege variantele cat mai simple cu putinta in locul celor indulcite sau cu fructe si citeste pe cutie valorile, astfel incat sa aiba cat mai putini carbohidrati.

Margarina

Intr-o competitie umar la umar dintre margarina si unt, varianta naturala castiga la mustata. Cele doua au acelasi numar de calorii, dar margarina iti creste mai mult nivelul colesterolului rau (LDL) si il scade pe cel bun (HDL), potrivit specialistilor de la clinica Mayo. Cea mai buna varianta este untul degresat, care are mai putine grasimi nesataose si calorii.

Untul de arahide cu continut sarac de grasimi

Atunci cand producatorii extrag grasimea din untul de arahide, o inlocuiesc cu zahar. Drept rezultat, numarul caloriilor ramane acelasi, numai ca are de doua ori mai multi carbohidrati. Este mai bine sa ramai la varianta nemodificata si sa mananci mai putin. Oricum aceasta iti confera mai repede senzatia de satietate.

Briosele cu tarate

Acestea trebuie privite mai degraba ca o gustare decadenta decat ca una sanatoasa, avand mai mult de 400 de calorii si pana la 15 grame de grasimi pe portie, majoritatea acestora venind din zahar si faina rafinata.

Sos de salata fara grasimi

Daca vrei sa ai grija de presiunea sanguina, este bine sa stai departe de acest ingredient, caci contine cam 500 de mg de sodiu in 2 linguri, fapt ce iti va creste instantaneu tensiunea. Mai bine iti faci singur un sos din otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, mustar, turmeric si alte mirodenii care iti plac si stai departe de variantele gata preparate de pe rafturile magazinelor.

Burgeri sau chiftelute de curcan

Multi oameni cred ca atunci cand comanda preparate din care de curcan fac o alegere sanatoasa. Teoretic asa si este, insa, practic, un astfel de burger de la restaurant are cam 600 de calorii si 30 de grame de grasime, asta fara sa se puna la socoteala sosurile sau garniturile de care este insotit. Incearca sa limitezi pe cat posibil cantitatea.

Sushi

Rulourile cu sushi pot sa fie inselatoare, caci fiind bine impachetate pot sa para mici. In realitate, pot fi adevarate bombe calorice. Evita-le din start pe cele care au crema de branza sau maioneza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#alimente sanatoase periculoase, #alimente periculoase sanatate, #alimente sanatate, #alimente nesanatoase , #alimente