Ce bautura sa alegi?

Sambata, 21 August 2010, ora 14:08
2721 citiri
Ce bautura sa alegi?
Womansday

In ultimii ani, piata bauturilor a devenit din ce in ce mai diversificata, fiind inventata chiar si apa vitaminizata. Multe dintre lichide insa iti pot aduce calorii in plus, dar foarte putine substante nutritive, ceea ce nu este chiar indicat, mai ales daca vrei sa iti mentii silueta in niste limite normale.

Ca sa alegi mai usor ce este bun pentru tine, womansday.com a comparat efectele mai multor bauturi. Iata rezultatele:

1. Bauturi indulcite artificial vs. bauturi cu zahar sau neindulcite

Un studiu realizat pe sobolani a demonstrat ca cei care au consumat in mod regulat iaurt indulcit cu zaharina, adica artificial, au mancat mai mult si au castigat in greutate in plus fata de cei care au primit iaurt cu zahar.

Mai mult, unii experti considera ca indulcitorii artificiali impiedica existenta unui apetit echilibrat. De aceea, este recomandat ca bauturile cu indulcitori sa fie evitate, mai ales ca acidul fosforic continut de acestea in cantitati mari poate afecta densitatea oaselor.

2. Lapte vs. suc

Fiecare are propriile beneficii. Sucul ofera o varietate importanta de vitamine, minerale si fitonutrienti, cu conditia sa fie 100% natural (cel mai sigur este cel facut in casa deoarece in comert exista multe sortimente pe care scrie 100% natural, dar in continut au doar un procentaj mic de suc de fructe), iar laptele ofera calciu, vitamina D si proteine. Cel mai bine este sa bei cate un pahar din fiecare zilnic.

3. Bauturi sportive vs. bauturi energizante

Cele sportive au fost create in special pentru a te mentine cat mai hidratat atunci cand faci efort fizic, iar cele energizante au rolul de a oferi un stimulent. Acestea din urma insa nu hidrateaza bine si, consumate in cantitati mai mari te pot face sa te simti nelinistit, incordat.

4. Apa vitaminizata vs. apa simpla

Corpul absoarbe vitaminele din apa ca si dintr-un supliment numai ca este important sa citesti cu atentie cantitatile de vitamine inscrise pe eticheta si sa ceri chiar sfatul unui medic daca consumi apa vitaminizata, pentru a nu provoca un dezechilibru in organism.

Daca te gandesti insa si la faptul ca aceasta apa este si destul de scumpa, ajungi la concluzia ca cel mai bine ar fi sa o alegi pe cea simpla, iar o parte din banii economisiti sa ii dai pe fructe si legume, care sunt o sursa mai buna de vitamine decat apa vitaminizata sau suplimentele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cum alegi bauturi, #bauturi indulcite artificial, #bauturi energizante, #consum lichide , #alimente
Comentarii