Ce contin alimentele pe care le consumi zi de zi?

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 10:01
11295 citiri
Ce contin alimentele pe care le consumi zi de zi?
foto: arhiva

Preocuparea pentru o alimentatie sanatoasa este un subiect de interes pentru fiecare dintre noi. In aceasta idee, continutul alimentelor, fie ca sunt fructe, legume, cereale sau produse lactate, este esential. Fibre, proteine, fier: ce contine fiecare aliment este o intrebare de 1.000 de puncte. Iata cateva raspunsuri.

Diferentele sunt importante mai ales in cazul unor alimente aparent asemanatoare sau

care fac parte din aceeasi clasa de produse.

Fructele cele mai bogate in fibre sunt ciresele. 20 de cirese contin 3,4 grame de fibre. Urmeaza strugurii, care in 20 de boabe contin 0,8 grame de fibre. Diferenta este demna de luat in seama!

Orezul brun cu bobul lung contine cele mai multe proteine dintre toate cerealele consumate in mod uzual. In 100 de grame de orez sunt 5 grame de proteine. Valoarea este insa mult depasita de quinoa, care in 100 de grame contine 9 grame de proteine.

Cea mai buna sursa de fier o reprezinta verdeturile proaspete. O portie de salata cu frunze rosii contine 0,3 miligrame de fier, iar aceeasi cantitate de spanac crud 0,8 miligrame de fier.

Compararea unor alimente, practic similare, este si mai interesanta, scrie fitsugar.com.

Ardei rosu vs ardei galben: o jumatate de ardei rosu contine 1,7 grame de fibre, in timp ce o jumatate de ardei galben are doar 0,8 grame.

Comparand mozzarella cu branza telemea de vaca observam ca 30 de grame de branza mozzarella contin 15 miligrame de colesterol, in timp ce telemeaua merge pana la 25 miligrame.

Fructele uscate sunt o buna sursa de fier: stafidele constituie o alegere mai buna decat afinele uscate. In 30 de grame de stafide sunt 0,8 mg de fier, in timp ce in aceeasi cantiate de afine uscate sunt numai 0,2 miligrame.

Care este cel mai bun iaurt? Daca vrei proteine, alege iaurturile naturale integrale. Au pana la 8 grame de proteine. Iaurtul grecesc este insa cea mai buna alegere. Contine peste 20 de grame de proteine in 200 de grame.

Cea mai buna sursa de calciu? Fara dubii: migdalele. 30 de grame contin enorma cantitate de 70 de miligrame de calciu. Urmeaza nucile, care in 30 de grame contin 10,5 miligrame de calciu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#alimente sanatoase, #calciu alimente, #fier surse alimentare, #proteine alimente, #branza continut colesterol , #alimente