Ce mananci pentru a te incarca cu energie?

Autor: Ana Ilie
Sambata, 27 Iunie 2009, ora 14:30
7845 citiri
Ce mananci pentru a te incarca cu energie?

Proteinele, grasimile si carbohidratii sunt trei categorii de elemente nutritionale care joaca un rol important in sanatatea organismului. Carbohidratii, in special, sunt folositi de corp pentru a se "incarca" cu energie.

Prin digestie, carbohidratii sunt transformati in glucoza, cea mai simpla forma de zahar.

Cand nivelul zaharului din sange creste, te simti energic, explica publicatia online DietFoodNutrition. Asa se explica de ce, dupa ce mananci o bucata de ciocolata, simti un val de energie - zaharul din sange iti pompeaza chef de munca prin organism.

Insa asta nu inseamna ca trebuie sa mananci dulciuri toata ziua pentru a avea energie si chef de munca.

Acestea sunt recomandate doar sporadic, cand te simti apatic si ai nevoie de energie rapid - altfel vei ajunge sa regreti grasimile si caloriile suplimentare pe care le introduci astfel in dieta ta.

Inainte de a intinde mana spre un baton de ciocolata, trebuie sa te gandesti ca dulciurile iti ofera energie pe termen scurt, iar tu ai nevoie de ea pe tot parcursul zilei, pentru a face fata solicitarilor care apar.

Cea mai buna solutie pentru un flux constant de energie pe tot parcursul zilei, dar si pentru o silueta supla, sunt carbohidratii complecsi, care iti ofera energie pe termen lung si iti alimenteaza constant organismul cu cantitatea corecta de glucoza.

Cerealele de la micul dejun sunt o sursa minunata de energie si ar trebui mancate cu sfintenie la inceputul zilei pentru un efect de lunga durata.

Acestea sunt pline de carbohidrati complecsi, buni pntru energie, si fibre, responsabile pentru o digestie usoara. Pentru a face rost de cantitatea de calciu recomandata zilnic, cerealele se consuma in amestec cu laptele -sau cu iaurt, pentru cei care nu suporta laptele.

Fructele sunt o alta sursa excelenta de carbohidrati complecsi care iti fac ziua mai usoara.

De altfel, aminteste-ti de cate ori esti temntat sa iei o gustare dulce, ca fructele si legumele in stare cruda contin o portie de carbohidrati complecsi, mult mai benefici pentru stabilizarea nivelului energetic al organismului.

Pentru a avea o zi excelenta din punct de vedere al energiei, ai grija deci sa-ti servesti cerealele cu lapte la micul dejun si sa mananci cate un fruct in cursul zilei, ori de cate ori te simti lipsit de vlaga.

Nu simti tot timpul pofta de fructe? Pregateste-ti un suc proaspat, dis-de-dimineata, din fructele care iti fac cu ochiul, si ia cu tine "energia la pachet", pentru o zi excelenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#energie micul dejun, #alimente energie organism , #alimente