Ce sa mananci ca sa ai o memorie de elefant

Sambata, 21 Mai 2011, ora 21:49
15035 citiri
Ce sa mananci ca sa ai o memorie de elefant
Foto: Arhiva

Pentru ca se apropie examenele, ne dorim cu totii sa nu le ratam. Mai mult ca oricand, memoria trebuie sa fie intr-o forma excelenta. Chiar daca nu reprezinta decat 2% din masa noastra corporala, creierul absoarbe, totusi, 20% din oxigenul respirat si foloseste acelasi procent din energia alimentara pe care o asimilam.

Ca sa capatam energie, sa imbunatatim functionarea materiei cenusii, 40 de substante (13 vitamine, 15 minerale si oligoelemente, 8 aminoacizi si 4 acizi grasi) sunt indispensabile.

De aceea, alimentatia trebuie sa fie bogata si echilibrata pe toata perioada de maxim efort al capacitatilor intelectuale, potrivit, Cyber Mag.

Intotdeauna infometat, creierul nostru are nevoie de doua resurse importante: glucoza si oxigenul. Daca este lipsit de ele, se va indrepta catre energia altor organe. Cum facem sa evitam acest fenomen?

Respectati cele 4 mese principale: micul dejun, dejunul, gustarea si cina, pentru simplul motiv ca, in lipsa de resurse, creierul nu poate functiona in gol. Prin urmare, e necesar sa-l alimentam permanent. Atentie insa: in afara celor 4 mese, nu trebuie sa mai ciuguliti! Dupa Jean-Marie Bourre, membru al Academiei Nationale de Medicina si Gastronomie din Franta, dezechilibrul alimentar poate duce la diabet si nu numai.

Consumati o gama variata de alimente. Fara indoiala ca cele 40 de substante esentiale pentru creier nu sunt prezente intr-un singur aliment. Se impune ca ele sa fie extrase din toate categoriile de "macronutrienti" (proteine, lipide, glucide). Preferatul creierului este zaharul sau glucoza, care provin din carbohidranti. Nu in exces! Sunt considerate mai bune zaharurile lente (painea, pastele, orezul brun, lintea, nautul).

Mizati pe un mic dejun bogat in B1, molecula necesara sintezei rapide a glucozei. O gasiti in drojdia de bere, jambon uscat, bacon, galbenus de ou, salam uscat, seminte de floarea-soarelui, nuci macadamia. Deloc rau pentru o masa plina de vitalitate!

Al doilea favorit al creierului este oxigenul. Pentru buna functionare a creierului, in sange e nevoie de ajutorul "acolitului" sau: fierul. El nu se afla numai in spanac, ci mai degraba in alge, sangerete, cacao, pate, patrunjel, seminte de susan, linte etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente stimulare memorie, #alimente stimulare creier, #functionare creier, #alimentatie sanatoasa , #alimente