Ziare.com

Ce sa mananci ca sa ai o memorie de elefant

Sambata, 21 Mai 2011, ora 21:49

   

Ce sa mananci ca sa ai o memorie de elefant
Pentru ca se apropie examenele, ne dorim cu totii sa nu le ratam. Mai mult ca oricand, memoria trebuie sa fie intr-o forma excelenta. Chiar daca nu reprezinta decat 2% din masa noastra corporala, creierul absoarbe, totusi, 20% din oxigenul respirat si foloseste acelasi procent din energia alimentara pe care o asimilam.

Ca sa capatam energie, sa imbunatatim functionarea materiei cenusii, 40 de substante (13 vitamine, 15 minerale si oligoelemente, 8 aminoacizi si 4 acizi grasi) sunt indispensabile.

De aceea, alimentatia trebuie sa fie bogata si echilibrata pe toata perioada de maxim efort al capacitatilor intelectuale, potrivit, Cyber Mag.

Intotdeauna infometat, creierul nostru are nevoie de doua resurse importante: glucoza si oxigenul. Daca este lipsit de ele, se va indrepta catre energia altor organe. Cum facem sa evitam acest fenomen?

Respectati cele 4 mese principale: micul dejun, dejunul, gustarea si cina, pentru simplul motiv ca, in lipsa de resurse, creierul nu poate functiona in gol. Prin urmare, e necesar sa-l alimentam permanent. Atentie insa: in afara celor 4 mese, nu trebuie sa mai ciuguliti! Dupa Jean-Marie Bourre, membru al Academiei Nationale de Medicina si Gastronomie din Franta, dezechilibrul alimentar poate duce la diabet si nu numai.

Consumati o gama variata de alimente. Fara indoiala ca cele 40 de substante esentiale pentru creier nu sunt prezente intr-un singur aliment. Se impune ca ele sa fie extrase din toate categoriile de "macronutrienti" (proteine, lipide, glucide). Preferatul creierului este zaharul sau glucoza, care provin din carbohidranti. Nu in exces! Sunt considerate mai bune zaharurile lente (painea, pastele, orezul brun, lintea, nautul).

Mizati pe un mic dejun bogat in B1, molecula necesara sintezei rapide a glucozei. O gasiti in drojdia de bere, jambon uscat, bacon, galbenus de ou, salam uscat, seminte de floarea-soarelui, nuci macadamia. Deloc rau pentru o masa plina de vitalitate!

Al doilea favorit al creierului este oxigenul. Pentru buna functionare a creierului, in sange e nevoie de ajutorul "acolitului" sau: fierul. El nu se afla numai in spanac, ci mai degraba in alge, sangerete, cacao, pate, patrunjel, seminte de susan, linte etc.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14228 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

zaharul sau glucoza provin din carbohidranti

eu stiam ca provin din sfecla sau trestie de zahar sau din fructe, nu din carboHIDRANTI!
Cultura, baiete, cultura nu doare, nu-i asa? dar lipsa ei este rusinoasa!

 

Mierea de albine de floarea-soarelui...

... este singura miere care contine lecitina in stare pura. Mierea de floarea-soarelui se recomanda in caz de anemie, stari de surmenaj, efort fizic si intelectual. Elevii si studentii, cei care invata mult, ar trebui sa consume zilnic doua, trei lingurite din aceasta miere.
Ziare.com http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/mierea-de-albine-monoflora-si-puterile-ei-tamaduitoare-1092423

 

DA'CEI MAI TINERI BATRANI DE 65 DE COTOLANI NU AU DEZLEGARE LA MIERE ?

Atunci, daca NU au Voie de la Doamna Silvia (sper ca i-a trecut Bosumflarea),

Ce_Fel_De_MIERE le mai RAMENE_de_Consumat ?

That is the Questiion ...

Mai Veche ?
Mai Tanara ?
Filtrata sau in Stare Naturela ?

De ce nu

Silvia a facut referire la studenti, elevi, caci, daca ai observat examenele sunt acum mai ales pentru ei. Nimeni nu te opreste sa consumi mierea buna la toate.

ILEANO, CU TOT RESPECTU' ...

De ce nu

Silvia a facut referire la studenti, elevi, caci, daca ai observat examenele sunt acum mai ales pentru ei. Nimeni nu te opreste sa consumi mierea buna la toate.


1. Si Io ma consider Elev si Student in Domniu ...
INVATZ Zilnic ...

2. Or fi MAI ALES pentru Danshii, da' daca dau SI IO Examene mereu.

3. Apreciez ca imi dai Voie sa consum MIEREA BUNA LA TOATE ...

ASTA ERA iNTREBAREA ...

NU ca NU as consuma SI CHIAR Fara de Voia Matale ...

CONSUM, CONSUM ...
Da' voiam NUMAI sa fiu SIGUR ca ai intzeles Toate Subtilitzile Consumului de MIERE LA CARE MA REFEREAN ,,, ...

Bravo pentru subtilitati!

Sigur ca le-am inteles. E bine sa le practicam. Mai iesim din sfera problemelor cotidiene.

ILEANO, CU TOT RESPECTU' IN CONTINUARE SI CU SURPRIZA PLACUTA DE A VEDEA POTRIVIREA DINTRE MINTE SI IMAGINEA DIN POZA DE PROMO ...

ILEANO, CU TOT RESPECTU' IN CONTINUARE SI CU SURPRIZA PLACUTA DE A VEDEA POTRIVIREA DINTRE MINTE SI IMAGINEA DIN POZA DE PROMO ...

... tziu sa itzi spui ca Io consider, Ferm, desigur, CUM Alt_Fel, ... :)):)):)

ca Fondu' Vietzii NU trebuie sa fi
Cotdianu' Plin de Griji din care sa scapam de_zbatand si consumand Tot Felu' de Sorturi de ... Miere ... :)):)):))...
Ci, EXACT INVERS, adica Viztza Versa ...

Fondu' Vietzii Ar TREBUI

(Intr-o Societate Bine Condusa de "Cimpanzei" si "Urangutani", NU de GORILE - apud "Planeta Maimutzelor" CARTEA, NU Filmul - , Asa_Cum_Este_Condusa de Secole dupa Secole ...)
sa fie TRAIUL Omenesc COMPLET in care

Sexu' Zilnic Plin de Consum de Cestii Duuuu....lci, SI la PROPRIU, SI la FIGURAT,
Cestii Pline de ... Miere Diversa ... :)):)):)), Mai_Veche, Mai_Proaspata, OBLIGATORIU FFF Aromata ... ar fi Principala Oculatziune, da' NU Singura ...

In Pauzele Recuperatorii, LECTURI, Cercetari, Perfectzionarea Lumii, etc ...
Pe Scurt, TRAIM ca sa ne IMPLINIM ca OAMENI ...

NU TRAIM NUMAI ca sa ne ducem la Serviciu (Cotidianu' Cenushiu ...),
Ca sa putem cashtiga Bani,
ca sa ne hranim,
ca sa ne ducem la serviciu, samd ...
Daca NU avem Timp sa CONSUMAM Mirea Vietzii, INCLUSIV si In PRINCIPAL Mierea ... In_Miresmata ... :)):)):))

DEGEABA traim ...
Am, o Gramada de Colegi de "Cileu" si Facultate de 65 de Cotolani ca mine, care se uita ca Milogu'in Traista dupa
CE NU AU FACUT la Vreme

(DIN SERIA, "Faci, NU faci Vremea ... Facerii TRECE I_Remediabil si, mai ales, I-Re_Futabil ... :)):)):))

In Urma cu f'o 40 de Cotolani, ma "snobau" cu TO(N)TZII ...

Acu' au :
NU se mai vede Erouu'Cazut ...

BOLILE Regulamentare ale Varstei, care sunt o Ante_Camera Penibila si Chinuitoare a Mortzii In_Exorabile, DORITA de Stat, DUPA ce tzi-a tot scazut Penzia ...

DORITA implicit de familie,
DORITA chiar de Individ ...

TOATA Aceasta Situarziune NUMAI si NUMAI datorita Pre_Ponderentzei Alese la Presiunea Sociala, a

Cotdidianului de OPT Ore ZILNIC (ENORM !) ca ESENTZA, cad el trebuia sa fie doar Un Mijloc ...

Ingr-o Societate Buine Organizata si Condusa, la care avem Accesu' INTERZIS de Aia Marii din Lume PATRU Ore ZILNIC afectate

CORIDIANULUI Cenushiu ar fi suficiente pentru DATORIA (Liber intzeleasa, desigur ... :)):)):)) Sociala ...
DACA in Umra cu 40 de Cotolani as fi perceput macar o Parere de Evolutziune Sociala in Romania IN ACEST SENS, m-a si fi dus la ... COTIDIAN ...

Istoria m-a confirmat din Pacate ca
AM FACUT BINE ...
Alt_fel eram in SituatziuneaFDizica Decrepita a Colegilor ...
Nici in 50 de ani de Acu'Inainte NU se va ajunge la Asa Ceva, Idealu' ...

DE CE ?

Prea MULTE GORILE ... :)):)):))

da

Faptele apostolilor 15:29
adică: să vă feriti de lucrurile jertfite idolilor, de sange, de dobitoace sugrumate si de curvie, lucruri de care, dacă vă veti păzi, va fi bine de voi. Fiti sănătosi!"
Fapt 15.20; Fapt 21.25; Apoc 2.14-20; Lev 17.14; ------------deci un crestin nu mananca sangerete stimata Ileana Mladinoiu

 

GREU ESTE SA FII CRESHTIN ... IO IAU IDEEA CRESHTINA SI LAS ALTORA NON_KOORVIA SI VEGETALELE ...

Si mi-e ASA de Bine ...
SI MORAL ...
Si FIZIC ...

Io crez ca sub Masca de Buni Creshtini,

Multzi Furstratzi si In_Dracitzi se ascund ...

IE-TE-I CA SI APARURA, AIA DE SCRIAM DE DANSHII ... :)):)):))

Rea este PIZMA !

Cand Narbat fiind Nu ai ... Piixma ... :)):)):))
Cand Femeie fiind, Nu ai ... Picsa ... :)):)):))

 

@patrula

Da, carbohidrantii contin zahar. Vezi, te rog, http://www.doctorsanatate.ro/dieta-nutritie/ce-sunt-carbohidratii.html

 

Carbohidrati, nu carbohidranti

Carbohidratii reprezintă o componentă glucidică produsă de plante expuse la lumină prin fenomenul numit fotosinteză. Carbohidratii sunt clasificati in simpli si complecsi. Calsificarea depinde de structura chimică a sursei alimentare si reflectă viteza cu care glucidul este digerat si absorbit). Carbohidratii se găsesc in cantitatea cea mai mare in zahăr, fibre si amidon.Toti sunt alcătuiti din molecule de glucide combinate diferit.
Carbohidratii simpli au molecule glucidice de un fel sau două, cei complecsi au molecule variate. Exemplu de carbohidrat monoglucidic este fructoza (găsită in fructe) si galactoza (din produsele lactate). Carbohidrati cu două tipuri de glucide sunt lactoza (din lapte), maltoza (din unele vegetale si bere) si sucroza (din zahăr). Mierea are si ea două tipuri de glucide dar, spre deosebire de zahăr, ea contine o cantitate crescută de vitamine si minerale.(ATENŢIE! Nu este bine să se administreze miere la copii sub un an
Carbohidratii complecsi la care ne referim ca “alimente amidonate" se găsesc in : paine, cereale, vegetale cu continut crescut de amidon, legume, orez, paste.
Carbohidratii simpli impreună cu vitamine si minerale apar in fructe, lapte si produse lactate, vegetale. Ei se mai găsesc si in zaharuri rafinate cum ar fi bomboanele, siropurile (nu si cele naturale cum ar fi siropul de artar). Zahărul rafinat are multe calorii dar putine vitamine, minerale si fibre. Aceste zaharuri simple duc la cresterea in greutate. De asemenea multe alimente rafinate cum ar fi fiina albă, zahărul, orezul decorticat, au un continut scăzut de vitamina B si de alte elemente nutritive decat dacă sunt imbogătite sintetic. Este mai sănătos să obtinem carbohidrati, vitamine, minerale si alte elemente nutritive din surse naturale, de exemplu din fructe mai bine decat din zahăr. Carnea nu contine carbohidrati (nici cea de peste sau de pui).
Efectele carbohidratilor: protejează musculatura, reglează nivelul glicemiei in organism, asigură materia primă a bacteriilor saprofite din intestin care ajută la digestie, favorizează absorbtia calciului, ajută la scăderea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale.
Un gram de carbohidrati contine 4 calorii.
http://www.sfaturimedicale.ro/carbohidratii.html

 

Ai perfecta drepta

Scuze, da este vorba de carbohidrati.Uneori tastatura...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor