Ce sa mananci la anumite varste

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 21:56
2104 citiri
Ce sa mananci la anumite varste
Foto: Arhiva

Desi este o teorie mai putin cunoscuta, alimentatia trebuie raportata la varsta pe care o ai, daca vrei sa iti mentii o greutate cat mai aproape de cea normala.

Nu cu niste limite exacte, evident, dar pe grupe de cate zece ani aproximativ ar fi bine sa tii cont de ce oferi organismului tau, deoarece acesta are nevoi diferite odata cu trecerea timpului. Astfel, daca la 18 ani iti mai permiti un produs de fast-food, la 60 ar fi bine sa il eviti total.

Potrivit oprah.com, iata pe ce ar trebui sa te axezi odata ce inaintezi in varsta:

1. La 20 de ani

Ai grija la densitatea oaselor, optand pentru alimente cat mai putin prelucrate (alege un mar in loc de suc de mere sau cereale integrale in loc de faina alba).

2. La 30 de ani

Mananca putin si des, decat sa tii cure de slabire drastice, prin care sa tai anumite alimente sau sa reduci numarul de calorii. Ai grija sa mentii un echilibru intre carbohidrati, proteine si grasimi.

3. La 40 de ani

Pentru a estompa efectele schimbarilor hormonale care ar putea cauza fluctuatii de greutate inlocuieste proteina animala si grasimea animala cu surse vegetale cum ar fi nuci, seminte, fasole, mazare, avocado.

4. La 50 de ani

Pentru a lupta contra grasimii depuse pe abdomen evita cafeaua si bauturile acidulate si opteaza pentru ceai verde. De asemenea, renunta la produsele foarte dulci si alege mai degraba cate o bucata de ciocolata neagra.

5. La 60 de ani

Pe masura ce corpul pierde din masa musculara, metabolismul incetineste, ceea ce faciliteaza acumularea de kilograme in plus. Axeaza-te pe proteine de buna calitate pentru a-ti ajuta organismul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente potrivite varstei, #alimentatie corecta , #alimente