Ce sa mananci pentru a evita medicamentele?

Luni, 07 Iunie 2010, ora 18:06
3151 citiri
Ce sa mananci pentru a evita medicamentele?

Stiai ca uleiul de masline actioneaza intocmai ca si un ibuprofen? Ca pentru a te feri de cataracta ar trebui sa mananci oua, iar pentru un par frumos seminte de dovleac?

Inainte de a apela la medicamente, incearca sa-ti rezolvi neplacerile sau sa le previi pe cale naturala, prin alimentatie. Pe de alta parte insa, incearca sa nu consumi alimente decat in cunostinta de cauza, stiind cum actioneaza fiecare asupra organismului.

Pentru muschi si articulatii este excelent uleiul de masline, care contine un antiinflamator ce lucreaza precum ibuprofenul, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Nature, citat de AOL. Doua linguri de ulei pe zi ar trebui sa-ti tina articulatiile sanatoase si nu numai.

Pentru par matasos este ideala branza saraca in grasimi. Pentru ca parul are la baza proteinele, este esential ca acestea sa se regaseasca in alimentatie. Iar cele vegetale sunt cele mai bune, jumatate de ceasca - 14 grame - fiind cantitatea recomandata.

Tot pentru un par sanatos sunt recomandate semintele de dovleac, o lingura de mieji fiind cantitatea zilnica recomandata, dupa cum explica un profesor de dermatologie din New York.

Pentru a te feri de alergii apeleaza cu incredere la semintele de floarea-soarelui, bogate in Vitamina E. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta calmeaza partea din sistemul imunitar care raspunde de reactiile alergice. Jumatate din cantitatea zilnica recomandata se obtine din numai 30 de grame de seminte.

Pentru ochi sanatosi mananca zilnic un ou, acesta fiind o sursa excelenta de antioxidanti precum luteina si zeaxantina, carotenoide ce previn cataracta si degenerarea maculara, principala cauza a orbirii. Iar daca iti faci probleme legate de colesterol, afla ca un studiu realizat de Universitatea Massachusetts a aratat ca un ou pe zi nu va influenta nivelul colesterolului.

Aproape la fel de buna este si conopida, dupa cum a aratat un studiu al Universitatii Cornell din SUA.

Pentru o piele catifelata sunt recomandate rosiile, mai ales gatite, ele limitand actiunea nociva a razelor ultraviolete si micsorand astfel riscul de cancer si chiar de aparitie a ridurilor.

Oricat ar parea de ciudat, semintele de canepa reprezinta un alt aliment indicat pentru piele, gratie acizilor grasi omega 3 continuti, care hidrateaza.

Pentru unghii frumoase pune pe gratar niste carne de vita, pentru continutul sau mare de fier. Daca esti femeie, cel mai probabil ai si carenta de fier, ceea ce mai devreme sau mai tarziu se va vedea la nivelul unghiilor.

Pentru oase puternice consuma ciocolata, o buna sursa de magneziu, vital sanatatii. Specialistii de la Universitatea Tennessee spun ca un patratel de ciocolata zilnic iti tine oasele in cea mai buna stare, pastrandu-ti densitatea osoasa.

La fel de bun este somonul la conserva, dupa cum a aratat un studiu recent. Conform cercetarii, acizii grasi omega 3 continuti cresc densitatea osoasa. Asigura-te doar ca alegi versiuni de somon cu tot cu oase, indeajuns de moi pentru a putea fi consumate integral.

Pentru dantura sclipitoare fa-ti plinul de mango si kiwi, acsete fructe tropicale furnizandu-ti Vitamina C, atat de necesara protejarii gingiilor. In plus, dupa cum au aratat cercetatorii italieni, un singur kiwi pe zi reduce riscul de cancer oral cu 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimentatie sanatoasa, #alimente piele, #alimente ochi, #alimente par, #alimente oase, #alimente unghii , #alimente