Ce si cand sa mananci ca sa ai putere pentru efort fizic

Duminica, 23 Mai 2010, ora 18:34
21678 citiri
Ce si cand sa mananci ca sa ai putere pentru efort fizic

Mancarea inseamna energie si de aceea avem nevoie de o alimentatie potrivita pentru a putea face efort. Daca reducem drastic numarul de calorii nu numai ca ne vom simti lipsiti de vlaga, dar vom pierde masa musculara in loc sa cream in plus.

"Nu poti scapa de caloriile cu care te-ai ales dupa ce ai mancat trei bucati de placinta de dovleac lucrand la sala maine. Insa antrenamentul creste masa musculara, ceea ce, in timp, ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii in fiecare zi", a declarat William D. Hart, profesor asistent la Universitatea Rogers State din Claremore.

De ce nu da rezultate efortul fizic pe care il faci

O alimentatie sanatoasa ar trebui sa puna accent pe cereale integrale, fructe si legume, si sa evite prajelile si mancarurile grase.

Potrivit everydayhealth.com, iata in ce ar trebui sa constea hrana ta inainte de a face efort fizic si dupa si care sunt cele mai bune momente pentru mancat.

Inainte de efort

Este important sa mananci ceva inainte de a te apuca de antrenament, insa trebuie sa ai grija sa lasi un timp si pentru digestie, nu sa te apuci imediat sa lucrezi, deoarece digerarea alimentelor cere o mai buna irigare in zona stomacului, iar daca, in acelasi timp, supunem organismul la o alta solicitare, acesta face fata mult mai greu pentru ca e nevoie de o irigare mai buna a muschilor totodata.

6 factori care anuleaza efortul de a slabi

Cel mai bine este sa mananci cu o ora si jumatate-doua inainte de a face efort. Cantitatea de grasimi se afla in stransa legatura cu timpul necesar pentru digestie, adica cu cat sunt mai multe grasimi in alimente cu atat digestia va dura mai mult.

In ce priveste tipurile de alimente, cele mai recomandate sunt fructele proaspete, legumele si cerealele integrale. O masa ideala de dinaintea unui efort fizic contine 10-35% proteine, 45-65% carbohidrati si 20-35% grasimi.

Dupa efort

Daca efortul a fost intens, este absolut necesar sa mananci la aproximativ o ora dupa antrenament, pentru a realimenta celulele organismului. O masa decenta dupa o astfel de solicitare iti poate reface puterile si ajuta la construirea unor noi tesuturi musculare. Pentru un efort moderat este de ajuns doar o gustare pentru a te reenergiza, pana la urmatoarea masa mai consistenta.

Cum sa faci sport in fiecare zi fara eforturi prea mari

Intr-o dieta sanatoasa conteaza foarte mult sa nu sari peste micul dejun, deoarece cea mai mare parte din calorii este consumata de organism pana seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#dieta efort fizic, #alimente forta exercitii, #energie exercitii fizice , #alimente