Cele mai bune, cele mai rele alimente pentru digestie

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 23:30
16398 citiri
Cele mai bune, cele mai rele alimente pentru digestie
Foto:healt.com

Digestia este unul dintre cele mai complexe procese care au loc in organism. Pentru ca mancam de cele mai multe ori alimente nepotrivite, mult prea procesate, pentru ca mancam prea mult, ca efect ne lovim des de probleme de digestie. Asa se face ca este bine sa cunosti care sunt cele mai bune si cele mai rele alimente pentru digestie.

Din lista cu cele mai rele alimente pentru digestie face parte carnea grasa si cea prajita. Acestea produc exces de suc gastric si implicit arsuri si dificultati de tranzit intestinal, scrie health.com.

Ardeiul iute este un aliment sanatos, dar excesele pot duce la iritatii ale esofagului si ale mucoasei gastrice. Ardeii foarte iuti afecteaza si mucoasa intestinului. Excesul este contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil.

Lactatele sunt principala sursa de calciu, dar laptele proaspat poate produce dificultati gastrice mai ales in cazul celor care sufera de intoleranta la lactoza.

Alcoolul determina relaxarea sficterelor esofagiene si prin aceasta produce arsuri gastrice. Consumul frecvent de alcool poate sa duca la grave probleme esofagiene. Efecte similare produce si cafeaua, ceaiul si bauturile carbogazoase care sunt asociate si cu balonare si gaze abdominale.

Fructele de padure sunt foarte sanatoase, dar produc tulburari intestinale, mai ales in cazul persoanelor care sufera de colon iritabil si gastrita pentru ca sunt foarte acide.

Ciocolata agraveaza suferintele digestive, de la colon iritabil la gastrite, si este unul dintre factorii care favorizeaza constipatia.

Porumbul si faina de porumb sunt o sursa sanatoasa de fibre si vitamine, dar pe langa acestea contin si multa celuloza fapt care determina dureri intestinale, balonare excesiva si, uneori, constipatie.

In replica vin cele mai bune alimente pentru dieta. Lista este deschisa de iaurt si nu intamplator. Un om are in intestine cateva miliarde de bacterii. Exact acele bacterii care se gasesc in iaurtul natural.

Carnea slaba si carnea de peste reprezinta un suport pentru digestie. Acestea sunt surse de proteine usor digerabile si foarte bine asimilate de organism. Exista o legatura directa intre diferite forme de cancer de colon si consumul de carne. Statistic cei care evita carnea grasa si aleg carnea alba si peste au un risc mai mic de a suferi de afectiuni maligne ale tubului digestiv.

Cerealele integrale sunt esentiale pentru o buna digestie. Acestea aduc fibre, minerale si vitamine fundamentale.

Bananele sunt binevenite si un bun medicament natural pentru tubul digestiv, mai ales in cazul celor care sufera de diaree. Cu toate acestea, pentru ca sunt bogate in fibre, bananele nu constipa, ci mentin activitatea intestinala in parametri normali.

Ghimbirul este recunoscut ca fiind un leac perfect pentru activitatea tubului digestiv. Combate greturile, balonarea si regleaza tranzitul intestinal.

Semnal de alarmă, studiu pe 250.000 de oameni: Consumul redus a 6 alimente duce la boli de inimă și deces prematur
Semnal de alarmă, studiu pe 250.000 de oameni: Consumul redus a 6 alimente duce la boli de inimă și deces prematur
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat un avertisment serios, prin faptul că 18 milioane de oameni au murit într-un an din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând 32% din toate...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#alimente digestie sanatoasa, #alimentatie sanatoasa, #alimente bune digestie, #alimente rele digestie , #alimente