Ziare.com

Chimicalele din alimente: derivati de azbest sau "agenti se spumare"

Vineri, 07 Martie 2014, ora 23:02

   

Chimicalele din alimente: derivati de azbest sau "agenti se spumare"
O serie de noi teste a dovedit ca multe alimente care contin asa numitii "agenti de spumare" sunt, in fapt, derivati din azbest. Oficial se numesc azodicarbonamidei - sau ADA.

In treaca fie spus ADA este substanta care face saltelele "spumoase", care contribuie la fabricarea buretilor si a altor materiale spongioase. Din nefericire au ajuns si in alimente, unele consumate frecvent.

Dupa ce a fost identificata azodicarbonamidei au fost cercetate peste 80.000 de produse alimentare astfel ca ADA a fost identificata in paine mai ales si in toate derivatele de paine - blaturi, aluaturi congelate, pesmet, crutoane biscuiti si asa mai departe, scrie Yahoo Shine.

Ca aditiv chimic ADA este permis in SUA, oficial este interzis in Australia si Europa. Se considera ca aceasta substanta nu face rau daca este consumata in cantitati mici.

In schimb persoanele care lucreaza cu azodicarbonamidei - sau ADA au un risc crescut de a avea probleme respiratorii si circulatorii, unele dintre ele foarte grave si galopante. ADA este insa una din substantele folosite in lanturile de tip fast-food.

Citeste mai multe despre aditivi chimicale azodicarbonamidei
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2893 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor