Cinci alimente care taie foamea

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 10:54
5788 citiri
Cinci alimente care taie foamea
foto: arhiva

Cea mai buna cale de a evita acumularea de grasime este controlul senzatiei de foame. Cea mai buna solutie o reprezinta alimentele care taie foamea, in mod natural, si care au un aport minim de calorii.

Foamea este un instinct primar, iar nesatisfacerea lui genereaza o stare generala de disconfort. Solutia este sa oferi creierului senzatia de satietate, pentru foarte putine calorii. Mecanismul care regleaza senzatia de foame, la nivelul proceselor senzoriale din creier, nu este suficient cunoscut, sustine Doctissimo.

Pe de alta parte, elementul cel mai important de care trebuie tinut seama este faptul ca senzatia de satietate apare la circa 30 de minute dupa masa si dureaza de la una la patru ore, in functie de cantitatea si calitatea alimentelor.

O serie de alimente ofera o senzatie de satietate pe termen lung. Acestea sunt proteinele si fibrele, care au capacitatea de a absorbi apa si sunt ideale pentru a anula senzatia de foame.

Merele sunt cele mai bune fructe, in ceea ce priveste capacitatea de a anula pe termen lung senzatia de foame.

Un pahar cu apa. Zero calorii pentru o senzatie de satietate care poate sa dureze 30-60 de minute.

Circa 150 de grame de iaurt simplu, fara adaus de zahar, fara fructe, blocheaza senzatia de foame pentru cel putin doua ore.

Un ou fiert tare este cea mai buna sursa de proteine, care poate tine foamea departe doua-trei ore.

O solutie ideala sunt supele de legume. O cana de supa de legume aduce apa, minerale, fibre si o sanatoasa senzatie de satietate pentru doua-trei ore.

#alimentatie sanatoasa, #oua, #legume, #mere beneficii , #alimente
Comentarii
Poza XERESS
XERESS
rank 3
cind ti-e foame,daca nu vrei sa maninci,