Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cinci alimente cu care slabesti placut si fara sa faci foame

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 11:24
8943 citiri
Cinci alimente cu care slabesti placut si fara sa faci foame
Foto: Factroom

Un studiu elaborat de specialisti de la Universitatea din Tel Aviv a reusit sa puncteze cateva alimente care, administrate conform prescriptiei si fara exces, pot contribui la scaderea in greutate, atat direct, datorita cotinutului limitat de calorii, cat si indirect prin prelungirea senzatiei de satietate dupa mese.

Recomandarile nu sunt exclusive. Ele pot insoti obisnuitele regimuri prescrise, dar au avantajul ca ofera toate principiile alimentare de care are nevoie corpul omenesc, pentru ca slabind sa nu piarda din capacitatea sa de dezvoltare sau de aparare impotriva factorilor externi.

Tortul de dimineata

Nu este o gluma. Prin testari efectuate pe persoane sanatoase, specialistii din Tel Aviv au ajuns la concluzia ca, dupa obisnuitul mic dejun recomandat in cadrul regimului de slabire, este indicata si o mica felie de tort (50-70 g). Aportul de hidrocarbonati ai acesteia va taia senzatia de foame care se instaleaza de obicei, dupa un mic dejun alcatuit din fructe.

Testele efectuate pe persoane carora li s-a recomandat un regim sever de slabire au aratat ca, dupa opt luni, cei care tinusera acest regim au slabit cu 5,7 kg, in timp ce ceilalti, care si-au permis mica felie de tort, slabisera spectaculos cu 20 kg - relateaza Factroom.

Supa spaniola Gazpacho

Specialistii prefera o data pe zi aceasta supa rece, de sorginte spaniola, in locul salatelor, recomandate pana acum cu insistenta. Fata de salate, care pot fi consumate si ele la alte ore, supa are avantajul ca este mai bine primita de sistemul digestiv si are un continut caloric foarte scazut.

Pe Internet, se gasesc numeroase retete pentru o astfel de supa. Ele au la baza: telina, castravete, usturoi, ardei verde, ulei de masline, rosii, otet de mere. Otetul poate fi eliminat in cazul celor cu probleme gastrice.

Fulgi de ovaz cu nuci

Fulgii de ovaz accelereaza tractul digesiv, in timp ce nucile se digera mai greu. Combinatia lor da o senzatia de satietate care dureaza mult, datorita nucilor. Amestecul se poate face mai legat cu iaurt degrasat sau mai diluat cu putina supa. Inainte de a inghiti acest amestec, el trebuie bine mestecat.

Cine are probleme privind dentitia, poate macina nucile, inainte de a le introduce in fulgii de ovaz. Dispozitive de macinat nuci se gasesc la orice magazine cu produse casnice.

Incercati. In afara efectului util despre care am vorbit, amestecul este foarte bun la gust. Cu timpul, pentru a evita monotonia, nucile pot fi inlocuite cu alune de padure sau migdale.

Dark Chocolate

Ciocolata "neagra", cu un continut ridicat de cacao (continutul se afla iscriptionat pe ambalaj) este cel mai bun desert pentru cine doreste sa slabeasca. O tableta de 100 grame satisface pofta de dulciuri pe intreaga zi, iar aportul caloric este minim. In plus, ajuta la mentinerea unei bune stari de spirit si a puterii de munca.

Atentie: cu alte genuri de ciocolata, obtii efectul contrar: te ingrasi. Si mai trebuie tinut seama de un detaliu: nu se recomanda cardiacilor, atunci cand le este interzisa si cafeaua.

Pepene galen si banane

Pepenele galben are un continut redus de glucide, deci nu ingrasa. Bananele, dimpotriva, au un continut ridicat, deci trebuie portionate in cantitati mici. Amandoua alimentele insa contin mult potasiu, care ajuta la eliminarea apei din organism, ceea ce contribuie deasemeni la silueta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente slabit, #alimente ajuta slabit, #dieta slabit , #alimente