Combate raceala cu ceapa

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 11:44
35506 citiri
Combate raceala cu ceapa

Ceapa nu lipseste din nicio bucatarie. Cruda sau gatita, folosita in aproape orice mancare, ceapa este un aliment delicios, dar si un medicament de exceptie, dezinfectant puternic si un bun diuretic.

Ca medicament, ceapa ajuta la normalizarea circulatiei sanguine, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar si combate raceala, principalii ei constituenti fiind vitaminele A, B, C, sarurile minerale, sodiu, potasiu, fier, sulf, iod, siliciu, acizi si uleiul volatil.

Trebuie stiut ca marii consumatori de ceapa, mai ales de ceapa cruda, sunt oameni sanatosi, puternici, de care gripa se atinge foarte rar ori deloc si bolile infectioase ii ocolesc.

Asa ca, in aceasta perioada cand se raceste foarte usor, mai ales, din cauza diferentelor mari de temparatura dintre zi si noapte, mananca ceapa cruda, in salata, la ciorba sau langa o bucata de branza ori sunca. Doar asa iti vei intari sistemul imunitar si vei trece prin iarna fara gripa ori raceli.

Dar, daca respiri greu pentru ca ti s-a infundat nasul, iti simti capul greu, ochii incetosati si arzand, ai durere difuza in muschi si te simti obosit nejustificat inseamna ca ai racit.

Nu intra in prima farmacie care-ti iese in drum dupa medicamente de sinteza, foarte scumpe, adesea fara eficienta si care fac mai mult rau decat bine, pentru ca ai leacul in casa, mai precis, in bucatarie.

Ia o ceapa de marime potrivita, zdrobeste-o de coltul mesei, cum poate adesea i-ai vazut facand pe tata sau pe bunicul, si tine-o in dreptul nasului, chiar daca nu-ti place mirosul si ochii iti lacrimeaza din abundenta. Daca vrei sa stai in pat, atunci pune ceapa zdrobita pe o farfurie, langa perna.

Nu peste mult timp vei simti efectul binefacator al cepei, acest aliment-medicament atat de blamat si ocolit pentru ca... miroase. Ceapa desfunda rapid nasul, limpezeste capul, spala ochii natural, indeamna la odihna si somn, absolut necesare in caz de raceala.

Ceapa, cunoscuta si apreciata pentru calitatile sale terapeutice inca din antichitate, este, alaturi de usturoi, unul din cele mai puternice antibiotice naturale, fara reactii adverse si fara sa dezvolte rezistenta organismului ori sa produca dependenta.

Ceapa calmeaza tusea, ajuta la eliminarea rapida a secretiilor accumulate, vindeca durerile de gat si durerile de cap, amelioreaza simptomele neplacute ale sinuzitei.

Daca vrei ca racelile de sezon si gripa sa te ocoleasca, pe tine si toti ai casei, atunci pune o ceapa sub patul pe care dormi, pe o farfuriuta sau intr-o ceasca, si las-o acolo, uitata, pana in primavera.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#siropul de tuse din ceapa, #ceai de ceapa, #ceapa cruda, #ceapa rosie, #ceapa calmant, #ceapa diuretic, #ceapa reumatism guta , #alimente