Combina alimente cu cap la masa de Paste - Ce spune doctorul

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 13:47
3893 citiri
Combina alimente cu cap la masa de Paste - Ce spune doctorul

Pastele a sosit si odata cu el multa bucurie si lumina in sufletele multor persoane. Din pacate, insa, multi oameni nu stiu sa se bucure atat de mult pe cat ar trebui de partea spirituala si vad in aceasta sarbatoare mai degraba un prilej de a petrece.

Si cum e mai bine sa petreci daca nu cu multa mancare, majoritatea preparatelor din carne, mult alcool, pentru a creste voia buna si oua din belsug? Caci daca sunt rosii parca nu mai sunt periculoase, oricate ti-ar pofti inima. Astfel, doctorii sunt pusi in garda zilele acestea, fiind invatati in fiecare an cu o multime de urgente provenite de la excesele alimentare si de bautura.

Ce sa faci pentru a nu ajunge si tu intr-o situatie de a-ti petrece prima sau a doua zi de Paste in camera de spital si indopat de pastile? Este simplu. Totul se rezuma la moderatie si la cateva reguli alimentare ce trebuie respectate.

In primul rand, dupa cum declara pentru Ziare.com dr. Bogdan Macadon, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi cu carnea, mai ales ca sarbatoarea vine dupa o perioada indelungata de post, in care organismul a fost invatat sa fie hranit cu mancaruri usoare. Ouale trebuie si ele consumate cat mai putine cu putinta, in special de persoanele bolnave, care nu trebuie sa depaseasca un ou pe zi. Oricat de mult ti-ar placea drobul, nu manca mai mult de o portie pe zi, intrucat carnea tocata pica foarte greu la stomac.

Atentie sporita trebuie sa acorde acestor lucruri oamenii care sufera de boli digestive, gastrite, ulcere, colecistice.

Nici aluaturile proaspete nu sunt indicate in cantitati mari, caci ele se transforma intr-o pasta in interiorul stomacului, care devine foarte greu de digerat si de eliminat, ducand la diaree, gaze si crampe.

Diabeticii trebuie sa aiba grija la excesul de dulciuri, chiar si banalul cozonac reprezentand un pericol pentru ei. Nu numai ca nu este indicat sa manance mult, dar cel mai bine este ca ei sa-si procure din timp alimente speciale, cu ingrediente potrivite afectiunii lor.

Maioneza, mancarea prajita, uleiul in exces si alcoolul sunt alte elemente de care trebuie sa te tii departe, oricat de mare ar fi tentatia zilele acestea.

Carnea de miel este un aliment extrem de greu de digerat, asa ca in cazul in care vrei sa pastrezi neaparat traditia, consum-o doar la o masa, nu cateva zile la rand. Iar pentru a preintampina probleme, asezoneaz-o cu salata verde, spanac si paine din faina integrala, pentru a imbunatati digestia. Ai grija la cat de multe condimente folosesti, caci si acestea ar putea sa te deranjeze la stomac.

Trebuie sa a grija foarte mare de sursele de unde procuri carnea si ouale, acestea trebuind sa aiba clar inscriptionata pe eticheta data expirarii, dar si locul de provenienta. Vopseaua de oua trebuie sa fie una alimentara, iar daca vrei sa fii sigur ca nu ingerezi substante chimice, poti vopsi ouale natural, folosind coji de ceapa si diverse alte legume colorate.

Nu trebuie sub nicio forma uitat faptul ca organismul este slabit inca dupa iarna, asa ca trebuie avuta mare grija ca el sa nu fie fortat cu mancaruri grele, ci din contra, sa fie ajutat si vitaminizat de cat mai multe fructe si legume.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#masa Paste reguli alimentatie, #alimenattie sanatoasa masa Paste, #masa Paste restrictii alimentare, #alimente Paste sfaturi medic , #alimente