Combinatie de super-alimente pentru a fi in forma maxima

Miercuri, 03 Septembrie 2008, ora 13:23
4885 citiri
Combinatie de super-alimente pentru a fi in forma maxima

Specialistii au descoperit o modalitate de a fi in forma si de a ne mentine sanatatea, combinand cateva dintre alimentele favorite, care pot fi consumate de regula la micul dejun.

Multi stim ca micul dejun trebuie sa contina oua, omleta sau ochiuri simple, cu un pahar de suc de portocale. Putini stiu insa si... de ce.

Iata cateva combinatii sanatoase:

Oua si suc de portocale

Un mic dejun favorit, pentru combaterea anemiei.

Cum functioneaza

Ouale contin fier, un nutrient care mentine sanatatea sangelui. Multe femei nu mananca insa suficiente. 40% dintre femeile cu varste intre 19 si 34 de ani consuma prea putine oua, si prezinta riscul de a dezvolta anemie, o afectiune care provoaca oboseala, lipsa de concentrare si dificultati respiratorii.

Portocalele sunt pline de vitamina C, care ajuta corpul sa absoarba de trei ori mai mult fier din oua. Iar cu cat vei avea mai multa vitamina C, cu atat vei reusi sa asimilezi mai mult fier. Asa ca nu te teme sa bei un pahar mare de suc de portocale cu ouale fierte, ochiuri, sau omleta.

Salata si avocado

Acest fel de mancare te ajuta sa te feresti de afectiuni cardiace, cancer si problemele oftalmologice.

Cum functioneaza

Salata aisberg, dar si spanacul contin antioxidanti, ca luteina si zeaxantina, care ajuta ochii sa ramana sanatosi, si care previn orbirea.

Ardeiul si morcovul sunt bogate in betacaroten, care micsoreaza riscul de cancer si afectiuni cardiace.

Corpul are insa nevoie de grasimi pentru a absorbi acesti antioxidanti - iar aici, avocado poate ajuta.

Un studiu din Statele Unite indica faptul ca adaugarea de avocado intr-o salata cu morcovi, salata verde si spanac, inseamna de 15 ori mai mult betacaroten si de 5 ori mai multa luteina absorbite decat daca salata ar fi mancata fara el.

In plus, avocado contine genul de grasimi ''bune'' mono-nesaturate, care ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

Salata de fructe si iaurt degresat

Aceasta budinca populara ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Cum functioneaza

Cercetatorii din anii 90 au stabilit ca includerea a cat mai multe fructe si vegetale in meniu ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Efectul este mai sigur daca in acest meniu se adauga iaurt degresat.

Ceai si lamaie

Canile de ceai combinate cu lamaie reduc riscurile de atac de cord si cancer.

Cum functioneaza

Ceaiul verde si cel negru contin flavonoide, care protejeaza impotriva afectiunilor cardiace si a unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la plamani, cancerul la san si ovare.

Indienii au descoperit ca sucul de lamaie ajuta cu pana la 80% la fixarea substantelor flavonoide, adevarate izvoare de sanatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#dieta, #combinatii, #mic dejun, #sanatate, #protectie , #alimente