De ce sa consumi mai des sardine, chiar si la conserva

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 18:53
42172 citiri
De ce sa consumi mai des sardine, chiar si la conserva

Desi au capatat un renume nu tocmai bun, cel mai des fiind gasite sub forma de conserve, sardinele reprezinta o excelenta sursa de nutrienti si antioxidanti, extrem de densa din aceste punct de vedere, avand avantajul de a nu avea si multe calorii.

Sardinele reprezinta o sursa excelenta de grasimi sanatoase, de care organismul are nevoie, cele mononesaturate si cele polinesaturate, conform symptomfind.com.

Acizii grasi omega 3 au proprietatea de a preveni cancerul, dupa cum au demonstrat-o mai multe studii, incetinind cresterea tumorilor, de a intari sistemul cardiovascular, coborand nivelul colesterolului, de a preveni atacurile cardiace, pe cele cerebrale si hipertensiunea. In plus, ei protejeaza si creierul si sistemul nervos, micsorand si riscul de depresie si incetinind evolutia schizofreniei, in cazul copiilor.

Sardinele sunt benefice si oaselor, avand un continut mare de calciu si de Vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului. De fapt, o conserva de sardine contine calciu cat doua pahare de lapte. Fosforul, un alt mineral prezent in sardine, este si el folositor oaselor, intarindu-le, mai ales in prezenta Vitaminei B12.

Tot sardinele reprezinta o excelenta sursa de proteine, mai ales pentru cei care se feresc de carne rosie. Proteinele sunt importante pentru ca furnizeaza organismului aminoacizi esentiali, pe care organismul nu ii poate crea, dar de care are nevoie zilnic.

In ceea ce priveste mineralele si vitaminele, sardinele contin Vitamina B12, esentiala pentru functionarea optima a creierului, pentru sistemul nervos si formarea sangelui. Joaca un rol important si in metabolism. Este prezent si seleniul, un antioxidant eficient, care ajuta la prevenirea cancerului si la o buna functionare a tiroidei si a sistemului imunitar.

Sardinele contin si Vitamina B3, cunoscuta si sub numele de niacina, care este vitala pentru piele, sistemul digestiv si cel nervos. Cercetarile au aratat ca previne si Alzheimerul. Cat despre Vitamina B2, prezenta si ea, acaesta ajuta la metabolizarea grasimilor, a carbohidratilor si proteinelor, fiind cruciala si pentru energie.

Aminoacizii sunt importanti si pentru cartilaje, ajuta la crearea colagenului, regleaza nivelul de insulina si sunt de folos tractului digestiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#sardine sanatate, #peste sanatate, #sardine vitamine minerale, #peste fosfor , #alimente