Scapa de boli cu alimente tamaduitoare

Joi, 09 August 2012, ora 12:09
8142 citiri
Scapa de boli cu alimente tamaduitoare

Zilnic te gandesti ce alimente sa consumi pentru a slabi sau a te energiza, dar niciodata nu consideri mancarea ca pe un medicament ce te poate scapa de boli.

Stiind acest secret, insa, poti preveni sau scapa de anumite afectiuni, conform Caring.com:

Ceapa

Este greu sa scapi de mirosul neplacut dupa ce ai mancat ceapa, multa lume evitand alimentul tocmai din aceasta cauza. Totusi, ea contine enzime care scad riscul de cancer la prostata sau de esofag. Cercetatorii spun ca apara si de cancerul la stomac si de bolile de inima.

Ceapa contine sulfide care scad presiunea sanguina si colesterolul, dar si peptide, care previn deteriorarea oaselor, inhiband pierderea calciului si a altor minerale.

Are antioxidanti foarte puternici, printre care quercitina, un antihistaminic natural care reduce inflamatia de la nivelul cailor respiratorii si vindeca simptomele alergiilor si ale racelii. Ceapa are si multa vitamina C, care alaturi de quercitina alunga durerea si umflaturile asociate cu osteoartrita si artrita reumatoida. Este extrem de bogata in sulf si are proprietati antibiotice si antivirale.

Este excelenta de consumat in cazul dietelor bogate in proteine, grasimi sau zahar, curatand arterele si prevenind inmultirea virusurilor si a infectiilor.

Ceapa cruda ofera cea mai mare gama de antioxidanti, dar nici cea gatita nu este de neglijat, mai putin cea prajita. Ea trebuie mentinuta la temperatura camerei, dar daca esti sensibil si te ustura ochii din cauza ei, tine-o in frigider cu o ora inainte de a o toca.

Morcovii

Morcovii sunt o sursa grozava de antioxidanti, dieta bogata in carotenoide scazand riscul de cancer in randul femeilor aflate la menopauza, atat la san, cat si laringe, colon, vezica, cervix. La barbati scade riscul de cancer la prostata.

Pe de alta parte, dietele sarace in carotoide sunt asociate cu boli cronice, inclusiv cele de inima si diferite tipuri de cancer. Cercetatorii spun ca un morcov pe zi ar putea reduce riscul de cancer la san la jumatate. Aceste legume scad pericolul si in ceea ce priveste cancerul la rinichi si ovare.

Morcovii au calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fibre, vitamina C si o cantitate incredibila de vitamina A. Au si luteina si zeaxantina, care lucreaza impreuna pentru buna functionare a ochilor, prevenind cataracta si degenerescenta maculara.

In medicina chinezeasca, morcovii sunt folositi pentru a trata reumatismul, pietrele la rinichi, indigestia, diareea, infectiile urechilor, surzenia, leziunile pielii, infectiile tractului urinar, tusea si constipatia.

Atunci cand depozitezi morcovii in frigider, indeparteaza-le coada, caci aceasta atrage umezeala si legumele putrezesc.

Varza

Varza este o super-sursa de vitamina K si C, o singura portie oferindu-ti 91% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K si 50% din vitamina C, multe fibre si destul magneziu, vitamina B6, acid folic si alte minerale si vitamine, totul pentru doar 33 de calorii.

Tinand cont de raportul vitamina-calorie, varza ofera cu 11% mai multa vitamina C decat portocalele.

Varza are multi antioxidanti sulfurici, care nu numai tin la distanta radicalii liberi, ci stimuleaza detoxifierea organismului. De aceea legumele crucifere reduc riscul de cancer mai eficient decat oricare alta leguma.

Varza construieste oase sanatoase, reduce reactiile alergice, inflamatiile si promoveaza sanatatea gastrointestinala.

In medicina chinezeasa, ea este folosita pentru a trata constipatia, racelile, tusea, depresia, iritabilitatea si ulcerul stomacal. Atunci cand frunzele ei se pun pe piele este buna si in caz de varice, artrita si iritatii cauzate de la prea multa sedere sau transpiratie.

Papadia

Papadia este blamata de multe persoane din cauza ca rasare pe unde nu trebuie si distruge gazonul. O cupa de frunze verzi de papadie ofera in jur de 535% din necesarul zilnic de vitamina K si 112% din cel al vitaminei A. Mai are si vitamina C, calciu, fier, fibre si potasiu. Dintre toate mancarurile, este cea mai bogata sursa de vitamina A, iar dintre verdeturi are cel mai mult beta-caroten.

Papadia a fost folosita secole intregi pentru a trata hepatitele, afectiunile rinichilor si ale ficatului. Este prescrisa in mod curent in caz de hepatita C, anemie si intoxicatii hepatice.

Este un diuretic natural, ajutand la scoaterea excesului de sare din rinichi. Potasiul din papadie o face un diuretic mai bun decat pastilele, caci acestea stirbesc organismul de acest nutrient.

Tot aceasta planta ajuta la stimularea secretiei bilei, o mai buna digestie, hranirea bacteriilor bune din intestine, o mai buna absorbtie a calciului si o rata constanta a zaharului din sange, ceea ce previne diabetul.

In medicina chinezeasca, papadia trateaza hepatita, elibereaza caile respiratorii infundate, bronsita si pneumonia, dar este si un tratament extern pentru negi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#alimente puteri tamaduitoare, #alimente indicate prevenire boli, #alimente multi antioxidanti, #alimente prevenire tratare boli , #alimente