Condimente excelente pentru sanatate

Luni, 05 Iulie 2010, ora 17:21
6196 citiri
Condimente excelente pentru sanatate

Condimentele nu sunt numai gustoase - desi candva era de ajuns pentru ca oamenii sa se omoare in numele lor - ci au numeroase beneficii pentru sanatate.

Piperul negru - cel mai banal dintre condimente, folosit zilnic in mai toate casele, te pazeste de temutul cancer, relateaza MSNBC, citand Prevention. Un compus continut de acest condiment limiteaza numarul celulelor stem ce se pot transforma in celule canceroase, a aratat un studiu al Universitatii Michigan.

Scortisoara persoanele care consuma intre jumatate de lingurtia si o lingurita de scortisoara pe zi nu au fluctuatii ale nivelului de zahar din sange atat de dese ca ceilalti, au demonstrat mai multe studii publicate de American Journal of Clinical Nutrition.

Scortisoara face ca organismul sa foloseasca mai multa glucoza din sange, tinand stabil nivelul zaharului din sange. In cazul diabeticilor, scortisoara poate insemna nevoia de mai putin insulina.

Rozmarin minimalizeaza sau chiar elimina agentii cancerigeni ce pot aparea cand gatim, explica cercetatorii de la Universitatea de Stat Kansas. Care au descoperit ca presarand rozmarin pe carnea de vita ce urmeaza sa fie facuta pe gratar, agentii cancerigeni pot disparea in proportie chiar de pana la 100%.

Rozmarinul poate fi cu succes folosit si la carnea de porc sau miel, de pui sau curcan, fiind necesara una pana la doua lingurite de rozmarin uscat la 1 kilogram de carne.

Hrean Chiar daca nu este tocmai un condiment, hreanul contine un compus in radacina si frunze care mareste abilitatea organismului de detoxifiere si poate opri evolutia tumorilor deja existente, dupa cum se arata in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Contine glucosinolat, fiind chiar de 10 ori mai bogat in acest compus decat brocoli, urmatorul aliment sursa.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#condimente sanatoase, #condimente anti cancer, #rozmarin sanatate, #piper sanatate, #hrean sanatate, #scortisoara sanatate , #alimente
Comentarii
Poza bigone
bigone
rank 2
la anul numai dintr-astea pun in gradina