Cu ce inlocuiesti sarea din mancare?

Joi, 09 Februarie 2012, ora 11:15
8129 citiri
Cu ce inlocuiesti sarea din mancare?

Reducerea sodiului din alimentatie este intotdeauna o idee buna, indiferent ca ai sau nu probleme cu tensiunea. Insa, mai ales daca te-ai obisnuit cu acest gust, nu va fi foarte simplu. Ai insa la indemana un arsenal intreg de condimente si ierburi aromatice de care sa te folosesti dupa placul... limbii.

Tensiunea ta va scadea, durerile cauzate de artrita nu vor mai fi atat de intense si chiar riscul aparitiei unora dintre celulele canceroase va fi coborat daca vei inlocui sarea cu acestea, relateaza Parade.

Turmericul este una dintre alternative, mai ales ca mai multe studii efectuate la Colegiul de Medicina din Arizona au aratat ca un ingredient activ din acesta, curcumina, previne inflamatiile de la nivelul articulatiilor, asociate cu artrita reumatoida.

In plus, o alta cercetare realizata la Universitatea Rutgers a aratat ca turmericul incetineste cresterea celulelor maligne in cazul persoanelor care sufera de cancer de prostata. Iar mai multe studii pe animale au aratat ca este incetinita si evolutia cancerului la san.

Patrunjelul ar merita mai multa apreciere, din moment ce, conform Institutului American de Cercetare a Cancerului este bogat in flavonoide, care protejeaza celulele de cancer. In plus, este o sursa excelenta de Vitamina C si fier.

Salvia previne deteriorarea tesuturilor, cauzata de un nivel prea mare de zahar in sange si protejeaza chiar de bolile cardiovasculare, dupa cum a aratat un studiu recent realizat la Universitatea Georgia.

Scortisoara poate cobori colesterolul, daca se consuma zilnic cate o jumatate de lingurita, fapt confirmat stiintific. In plus, acelasi condiment reduce nivelul de zahar din sange ce poate duce la diabet de tip 2 si boli de inima. Cercetari recente au aratat ca scortisoara incetineste proliferarea celulelor canceroase in cazul pacientilor cu leucemie.

Rozmarinul contine un tip de acid care incetineste procesul de imbatranire al neuronilor si ii protejeaza de actiunea radicalilor liberi, prevenind astfel Alzheimerul, dupa cum au descoperit oamenii de stiinta de la Institutulde Cercetare Medicala Burnahm din La Jolla, California. In plus, si acesta este o sursa buna de calciu si fier.

Ghimbirul este folosit de multa vreme pentru tratarea problemelor gastrointestinale. Este util in alungarea gretii si a raului de masina sau avion. In doze mici, trateaza si greturile matinale. Aceeasi radacina este de folos celor care fac chimioterapie. Cei care iau jumatate de lingurita de ghimbir pe zi isi dimineaza efectele secundare cu 40%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#reducere sare alimentatie, #condimente sanatate, #condimente cancer, #ierburi aromatice sanatate, #inlocuire sare beneficii , #alimente