Cum alegi cele mai bune conserve

Duminica, 14 August 2011, ora 12:58
3982 citiri
Cum alegi cele mai bune conserve
foto: arhiva

Sunt nenumarate situatiile in care apelezi la conserve. Se pune intrebarea: cum le alegi pe cele mai bune si pe cele cu adevarta sanatoase.

Cele mai bune sunt fructele si legumele congelate, pentru ca tehnologia folosita, care are ca scop avantaje comerciale, faca ca fructele si legumele sa fie congelate la cel mult o ora, doua din momentul in care au fost culese. In felul acesta, au cea mai mare greutate. Avantajul comerciantului, dar si beneficiul consumatorului.

Evita conservele in sosuri care contin sare sau zahar si conservanti. Procesul de conservarea elimina toate proprietatile nutritive ale fructelor si legumelor. Ceea ce ramane este o masa amorfa, fara vitamine, cu ceva urme de minerale si cu foarte mult sodiu (pentru cele sarate) si inutile calorii (pentru cele cu zahar), scrie Care2 .

Cumpara alimentele din borcane. Sticla este mereu o optiune mai buna decat metalele, cand vine vorba de sanatatea ta.

De asemenea, evita si plasticul pe cat de mult posibil. Mai ales daca este vorba de mancare pentru copii. In cazul in care nu ai de ales, opteaza pentru alimentele cu etichete de reciclare. Alege conservele in apa simpla sau cele vidate.

Modul in care pregatesti conservele este un alt detaliu foarte important. Legumele congelate se pun direct in apa fiarta sau in ulei incins fara a mai trece prin procesul de decongelare.

Fructele se decongeleaza in frigider, scoase din punga si puse intr-o strecuratoare. In felul acesta ceea ce rezulta sunt fructe mai proaspete decat cele din supremarket.

Fructele si legumele congelate sunt ideale in sezonul rece, dar deosebit de practice in orice anotimp si de cele mai multe ori au o calitate superioara fata de cele asa - zis proaspete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cum alegi conserve, #alimentatie viata santoasa, #legume conservate, #fructe conservate , #alimente