Cum poti reduce cantitatea de deseuri alimentare

Joi, 24 Februarie 2011, ora 17:24
2586 citiri
Cum poti reduce cantitatea de deseuri alimentare
Foto: Arhiva

Criza financiara a afectat aproape fiecare persoana si cu totii cautam solutii pentru a face economii. Incercam sa facem economii la haine, la produse pentru uz casnic si chiar si la mancare.

Uneori, fara sa ne dam seama, cumparam foarte multa mancare si apoi ajungem sa o aruncam fie ca nu ne mai place, fie ca expira. In aceste conditii, este necesar sa invatam cum sa reducem cantitatea de deseuri alimentare.

Fie ca gatesti acasa, fie ca te pregatesti sa comanzi, gandeste-te foarte bine la cat de foame iti este si pregateste sau comanda doar cat ai nevoie. De exemplu, daca astazi ai pofta de tocanita cu cartofi, este posibil ca maine sa nu mai vrei sa consumi acelasi fel de mancare si sa o lasi in frigider pana cand se strica. Asa ca pregateste portii mai mici, pentru a te asigura ca nu vor ajunge in cosul de gunoi, te sfatuieste Care 2.

Si daca totusi ai gatit prea mult, incearca sa consumi totul inainte de a se strica. Daca ai prieteni cu care imparti absolut orice, intreaba-i daca vor sa vina la masa la tine si astfel o sa poti termina mai repede mancarea.

In cazul in care aceasta varianta nu este posibila, poti redecora mancarea astfel incat sa iti para mult mai apetisanta. Sa luam tot exemplul cu tocanita de cartofi. Daca ajungi acasa si te gandesti ca nu ai chef de acest fel de mancare, fa repede o salata si poate vei accepta masa.

Vreti sa economisiti energie? Nu mai risipiti mancare

O alta varianta buna ar fi sa congelezi mancarea si sa o scoti atunci cand nu ai chef sa gatesti si nici bani ca sa comanzi.

Deseu alimentar este si punga in care impachetezi produsele cumparate de la magazin. Asa ca daca viitoare cand mergi la piata sau supermarket incearca sa iei cat mai putine produse ambalate si in acest mod o sa micsorezi cantitatea deseurilor alimentare si faci si economii in cazul in care impachetarea acestora costa.

Stii care este cea mai buna modalitate de a reduce deseurile alimentare? Sa nu mergi la cumparaturi atunci cand iti este foame. Exact. Atunci cand mergi la cumparaturi direct de la munca, de exemplu, iti va fi foame si vei pune in cos tot ceea ce vezi pentru ca in momentul respectiv ai manca orice si risti sa ajungi acasa si dupa ce mananci sa realizezi ca multe produse nu iti mai par atat de apetisante pe cat pareau in supermarket.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#reducere deseuri alimentare, #deseuri alimentare , #alimente