Cum sa ne facem dulciuri fara foc

Vineri, 12 August 2011, ora 19:12
7102 citiri
Cum sa ne facem dulciuri fara foc
Foto: TOTB

Foarte simplu: fara cuptor, fara aluat care trebuie sa stea cine stie cate ore la dospit, fara caldura in bucatarie, fara efort prea mare. Avem nevoie de fructe uscate sau crude, o masina de tocat nuci si una de tocat carne si putina imaginatie.

Caramele cu cocos

Ingrediente: 400 de grame de stafide (brune sau amestecate cu aurii), 100 de grame de nuca de cocos razuita (o gasiti in magazine.

Totul se da prin masina de tocat carne si rezulta o pasta, care se intinde frumos si din care puteti face patratele sau orice alte forme fanteziste care va vin in minte. Lasati-le putin la rece si vor fi numai bune de servit oaspetii sau familia sau pentru purul vostru rasfat dulce!

Bombite de susan

Ingrediente: 300 de grame de seminte de susan, 350 de grame de faina integrala, 250 de grame de miere.

Totul se framanta bine, cu cateva picaturi de ulei de masline, pana se formeaza o coca. Se rup bucati mici din ea, se fac bilute si se dau prin seminte de susan.

Bombite cu stafide

Stafidele (cate doriti) se dau prin masina de tocat carne pana devin o pasta, apoi se fac bilute mici si se tavalesc prin nuca de cocos rasa ori prin nuca simpla tocata.

Bomboane cu curmale

Ingrediente: curmale fara samburi.

Se dau prin masina de tocat carne, devin pasta, se framanta cu putina pasta de migdale sau unt, apoi se intinde ca o foaie de prajitura si se taie in patratele sau alte forme. Simplu si rapid.

Bomboane cu nuci

Aveti nevoie de curmale fara samburi, prune uscate si nuci, toate in cantitati egale.

Se dau prin masina de tocat, iar pasta rezultata se intinde ca o foaie de prajitura si se taie in patratele sau alte forme variate, dupa cum va taie capul.

Curmale umplute

Aveti nevoie de curmale fara samburi (sau puteti scoate samburii din curmale, daca nu aveti fara samburi) - acestea sunt "matca".

Pentru miez, faceti o pasta din nuca de cocos rasa, nuci tocate, migdale (tinute in apa si tocate ca pasta) ori stafide tocate si amestecate cu putina vanilie. Puneti umplutura in curmale si e gata. Aceeasi reteta se poate incerca cu prune uscate.

Citeste mai mult despre Cum sa ne facem dulciuri a la bucataria fara foc pe Think Outside The Box.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dulciuri fara foc, #gatit fara foc, #dulciuri simple, #retete dulciuri , #alimente