Cum sa slabesti fara sa faci foamea

Luni, 14 Mai 2012, ora 07:56
12202 citiri
Cum sa slabesti fara sa faci foamea

Majoritatea regimurilor vechi de slabit se bazau pe foame sau, in cel mai bun caz, pe o lista cu ce nu trebuie sa mananci.

Nutritionistii moderni nu recomanda foamea. Ei te sfatuiesc sa mananci, dar sa nu eviti alimente dintr-o lista, care nu poate sa displaca nimanui, noteaza portalul Infoniac.

Lista te ajuta nu numai sa slabesti, dar sa-ti mentii si o buna stare de sanatate, amanand chiar si imbatranirea prematura.

Ceai verde

Este cunoscut faptul ca ceaiul verde este bogat in atioxidanti, numiti catechine, care accelereaza metabolismul, faciliteaza arderea rapida a grasimior si reduce nivelul de colesterol activ.

Expertii au stabilit ca pierderea in greutate se produce in timp, daca bei trei ceaiuri pe zi, ceea ce se recomanda chiar prin instructiunile de pe ambalajul ceaiului chinezesc. Este recomandat sa folosesti ceai in ambalaj original, pentru a evita variantele contrafacute.

Cafea neprajita

O testare facuta in America pe un grup de persoane supraponderale a dovedit ca acestea, consumand cafea boabe neprajita au slabit 7 kg in 22 saptamani, fara a modifica altfel regimul alimentar obisnuit.

Boabele de cafea au capacitatea de a reducee absorbtia grasimilor de catre orgaism si a glucozei din intestin. Atentie: daca boabele sunt vechi, si au prins miros de ranced, consumarea lor nu mai este indicata.

Grapefruit

Influenta acestui fruct in procesul de slabire este cunoscuta de multa vreme. Experimente facute in 2004 au dovedit ca fructul favorizeaza conversia alimentelor in energie si nu depunerea sub forma de grasimi. In plus, in grapefruit sunt continute substante care scad trigliceridele ca: limonoids si licopen. Daca tii seama de faptul ca o jumatate de grapefruit mijlociu contine doar 39 calorii, ai motive sa consumi in fiecare zi cate unul.

Fasole

Fasolea contituie unul din cele mai bune remedii naturale in lupta impotriva adaugarii in greutate, datorita unei substante care indeplineste anume acest rol. Numele substantei este holitsistokinine si sta la baza unor preparate naturiste concepute pentru regimul de slabire. Daca mananci periodic fasole, preparatele nici nu mai sunt necesare. Dar, atentie, fasolea contine calorii. Deci, se recoanmda doze mici, zilnice, nu meniuri bogate, respectiv farfurii pline cu iahnie.

Scortisoara

Conform unui studiu recent, scortisoara este un bun regulator al nivelului de insulina, iar un sfert de lingurita consumata zilnic reduce atat colesterolul cat si trigliceridele.

Pentru slabit, se recomanda zilnic o cupa cu fulgi de ovaz amestecata cu iaurt si o jumatate de lingurita de scortisoara macinata.

Piper negru

Exceptand persoanele carora condimentele iritante le sunt interzise, piperul negru este unul din ingredientele cele mai indicate pentru slabit. El stimuleaza producerea de secretii atat in gura, cat si in sistemul digestiv, iar acestea blocheaza formarea de celule adipoase - respectiv grasimi. In timpul digestiei, piperina, o substanta continuta in boabele de piper, monitorizeaza destinatia pe care o iau produsele digerate, impiedicand depunerea substantelor grase.

Ciocolata

De multa vreme se vorbeste de faptul ca ciocolata ingrasa. Totusi, studii sistematice au dovedit ca sortimentele cu continut scazut de zahar (ciocolata amaruie sau cea cu continut ridicat de cacao) duc la scaderea indicelui corporal.

Ciocolata contine acid stearic si epicatechina, care dezvolta energie in celule, in locul substantelor grase. Nutritionistii recomanda un regim de 28 de grame de ciocolata neagra zilnic. Atentie: nu confundati ciocolata simpla cu cea umpluta sau cu bomboanele umplute, care ingrasa sigur.

Pere

Perele contin fibre alimentare care se digera lent si, ca urmare, odata mancate, ele mentin starea de satietate pentru multa vreme. In afara de aceasta, perele au un bogat continut in substante minerale. Prezenta acestora in organism face sa nu se mai dezvolte senzatia de foame. O conditie obligatorie: perele foarte moi nu sunt indicate, iar cele mai tari impun o buna mastecatie. Deci, para trebuie prelucrata bine intre dinti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dieta slabit, #regim slabit, #alimente dieta slabit , #alimente