Cum sa tii un jurnal de dieta

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 12:30
4797 citiri
Cum sa tii un jurnal de dieta
Foto: openairfitness-sb.com

Jurnalul de dieta este un element esential pentru schimbarea obiceiurilor alimentare. Asezate pe hartie, vei vedea exact care sunt alimentele mai putin sanatoase pentru organismul tau si-ti va fi mai usor sa iti schimbi stilul alimentar.

Daca ai inceput o dieta si iti este foarte greu sa renunti la sunca de seara sau ouale prajite zilnice, vei vedea ca jurnalul de dieta se va transforma in confidentul si ajutorul tau pentru a lupta eficient cu kilogramele in plus, informeaza ehow.com.

Dupa realizarea jurnalului de dieta, o alta etapa foarte importanta a succesului tau in lupta cu greutatea este interpretarea fiecarui obicei alimentar.

Inca de la prima masa, vei nota in jurnal ora la care ai mancat si tot ce ai consumat, inclusiv paharele de apa sau suc pe care le-ai baut dupa/in timpul mesei. Orice detaliu conteaza, deci daca ai obiceiul sa mananci intre mese, noteaza si acest lucru.

Pentru a putea fi interpretat, jurnalul trebuie sa fie explicit. Lasa deci cateva randuri intre propozitii, pentru a vedea exact care sunt alimentele la care trebuie sa renunti.

In dreptul fiecarei gustari, scrie si motivul pentru care ai ales acele alimente si ce simti atunci cand le consumi. Vei vedea la final ca anumite alimente le consumi din obisnuinta si altele de pofta, nu pentru ca organismul tau are nevoie de ele.

Noteaza inclusiv locul in care mananci, fie ca este vorba de o masa in oras, la birou, la bucatarie sau in dormitor, in fata televizorului.

Interpretarea jurnalului de dieta

Odata consemnate obiceiurile alimentare, urmatorul pas in schimbarea lor este sa le gasesti cauza si modul in care le poti schimba. Tocmai de aceea fiecare notita va trebui interpretata corect.

Incearca sa gasesti cauza pentru care mananci. Vei observa ca doar cateva mese sunt consumate atunci cand iti este intr-adevar foame. Celelalte sunt simple obiceiuri alimentare pe care le poti schimba cu usurinta daca vrei sa ai un organism sanatos.

Emotiile puternice sunt si ele un motiv comun pentru care pierdem numarul meselor zilnice. Nu uita sa notezi si acest lucru in jurnalul tau.

Incearca sa realizezi o piramida calorica a meniului tau zilnic. Vei incepe cu mesele in care vitaminele, caloriile si mineralele sunt in proportii egale. In varful piramidei vei aseza mesele bogate doar in vitamine, marul de seara sau cafeaua de la micul dejun.

Incearca sa determini frecventa cu care mananci. Vei observa ca in unele zile mananci mai mult, iar in altele o singura masa pe zi iti este de ajuns. Gandeste-te la motivele acestui dezechilibru, pentru a-l putea schimba.

In dreptul fiecarei notite, incearca sa gasesti si o modalitate de a schimba sau inlocui acest obicei, pentru ca organismul tau sa nu se mai simta lipsit de energie la pranz sau ingreunat seara.

Alimentatia sanatoasa difera de la o persoana la cealalta. Continutul nutritiv al meselor consumate trebuie sa iti asigure confortul si energia necesare pentru a putea face fata stresului zilnic sau perioadelor dificile din viata ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#jurnal dieta slabit, #metode eficiente slabit, #cum sa slabesti , #alimente