De ce sa consumi mai des banala iahnie de fasole

Joi, 30 August 2012, ora 07:37
11810 citiri
De ce sa consumi mai des banala iahnie de fasole

Mancarea de fasole este vazuta adesea ca o hrana pentru cei cu putini bani. In realitate, insa, un asemenea aliment iti ofera beneficii nutritive inimaginabile.

In primul rand, conform FemaleFirst, in proportie de 99%, fasolea in sine, fara adaosuri, este lipsita de grasimi, dar plina de fibre, astfel incat ajuta in procesul de slabire si mentine pe perioade lungi senzatia de satietate.

Fibrele ajuta si la o buna functionare a sistemului digestiv si te ajuta sa scapi de bacteriile neprietenoase din stomac. Ajuta la formarea acizilor grasi, care protejeaza colonul de cancer si alte boli grave.

Fasolea este plina si de fier, calciu si proteine. Are tot atatia carbohidrati precum un mar si un indice glicemic scazut.

Daca este gatita cu suc de rosii sau bulion, asa cum se procedeaza in mod traditional, beneficiile asupra sanatatii sunt si mai mari, atioxidantii continuti prevenind bolile de inima si cancerul de prostata.

#fasole beneficii sanatate, #fasole fibre proteine, #fasole sistem digestiv, #fasole cura slabire, #fasole prevenire boli , #alimente