Dulciurile de leac - Farmacia din casa

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 10:52
5804 citiri
Dulciurile de leac - Farmacia din casa

Omul nu se trezeste niciodata dimineata cu pofta de dulce. Aceasta pofta vine mai tarziu, spre seara, dupa o zi de efort intens, fizic sau intelectual, cand te simti deja obosit, secatuit de puteri, incapabil sa-ti continui munca, desi mai ai multe de facut si trebuie neaparat sa le termini.

Ai vrea ceva dulce, ai manca si cu ochii pentru ca aceasta cerinta vine de undeva din interior, dar tii la silueta si nu-ti doresti kilograme in plus si nici la bauturi energizante nu vrei sa apelezi deoarece cunosti ravagiile pe care acestea le pot face in organism.

Ca sa vii de hac oboselii, mananca atunci niste curmale. Sunt foarte dulci, asa cum iti doresti, energizante, hranitoare, adevarate bombe de vitamine si minerale si nu creeaza dependenta. O mana de curmale, sapte, opt fructe, sunt suficiente sa-ti recapeti forta si dispozitia de a-ti continua lucrul pana la ora somnului.

Este cunoscut faptul ca merele sunt un amestec de vitamine si minerale precum calciul, fierul, magneziul, potasiul. Coapte sau in compoturi, merele protejeaza stomacul si te feresc de arsuri.

Merele pot fi consumate ca atare, sub forma de decoct ori sub forma de ceai. Decoctul de mere se face punand la fiert, pentru 15 minute, intr-un litru de apa, trei, patru mere, cu tot cu coaja. La fel de recomandat este si ceaiul din coaja uscata de mere, baut neindulcit.

Cine are probleme cu inima poate manca zilnic, mai ales dimineata, o felie de paine pe care a uns un strat de miere de albine. Buzele crapate, uscate de vant, arsita, febra sau sete se vindeca indata daca sunt unse cu miere de albine.

Daca simti ca esti in pragul unui atac de panica, ia o lingurita de zahar si o lingurita de miere. Te vei calma imediat. Cine sufera de insomnie sa bea inainte de culcare un ceai de sunatoare in care a pus un varf de lingurita de zahar si tot atata miere.

Zaharul pus pe o rana care nu mai sangereaza, accelereaza vindecarea ranilor provocate de arsuri si ulceratii ale pielii. Mai ales la sate, chiar si astazi, femeile obisnuiesc sa ia o lingurita de zahar cu apa cand au o criza de tahicardie.

Retineti!

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac;

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#tratament naturist dulciuri , #alimente