Fructele toamnei: Marul, fructul de aur

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 19:42
19006 citiri
Fructele toamnei: Marul, fructul de aur
Foto: Linternaute

Greu de spus ceva nou, pe langa toate cele care au fost deja spuse, despre mar. Este dovedit ca marul este capabil sa invinga boala, prin concentratia cu totul apare de antioxidanti, avand efecte benefice asupra inimii, regland tensiunea si reducand riscul aparitiei cancerului.

Marul este originar din Europa de Est si din Asia. Este primul fruct despre care se vorbeste in Biblie, fiind simbolul cunoasterii, al binelui si al raului. In prezent, marul este raspandit pe toata planeta si sunt mai mult de 7.000 de soiuri cunoscute.

Marul este fructul care poate rezista cea mai lunga perioada lunga de timp, pastrandu-si toate proprietatile initiale, adica mai mult de patru luni de zile, daca este pastrat la intuneric si la temperaturi constante si scazute.

Wh foods scrie ca in ultimii ani, cercetari complexe, de specialitate, au dovedit rolul de exceptie pe care il au, pentru organism, fitonutrientii din mere.

Echilibrul care exista intre acestia este considerat unic, astfel ca o serie de analize au fost reluate, pentru ca au fost incredibile. Printre antioxidantii care transforma marul in "fructul de aur" sunt quercetin (un medicament in sine, are efect anti-inflamator, inhiba producerea si eliberarea histaminei si a altor mediatori alergici/inflamatori, fiind eficienta in tratarea artritei, reumatismului articular si artrozei, la care se adauga proprietati antitumorale remarcabile in special pentru cancerele de piele si prostata, combatand si cataracta, afectiunile respiratorii si bolile alergice), kaempferol (un antioxidant care se regaseste si in afine, si care combate in mod extrem de eficient cancerului ovarian) si myricetin (care creste imunitatea si impiedica procesul de imbatranire al sistemului nervos central si arterosecleroza). Practic nu exista afectiune, unde substantele nutritive din mar sa nu contribuie eficient in sensul ameliorarii.

Complexul de minerale si vitamine, continut de mar, este pe de o parte impresionant, pe de alta unic, fiind din foarte multe puncte de vedere un fruct fara egal. Un mar de marime medie are circa 81 de calorii, patru grame de grasimi, 0,26 grame de proteine, 21 de grame de carbohidrati, patru grame de fibre, 90 la suta apa, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, precum si minerale calciu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, sodiu, zinc.

Nimic nou, dar in fapt, tot atatea indemnuri pentru a respecta regula de aur: un mar pe zi, garantia sanatatii!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vitaminele îți pot face rău! Supradoza periculoasă și suplimentele contaminate, i s-a întâmplat și Simonei Halep
Vitaminele îți pot face rău! Supradoza periculoasă și suplimentele contaminate, i s-a întâmplat și Simonei Halep
Există două categorii de vitamine, acestea fiind prezente inclusiv în suplimentele alimentare: cele hidrosolubile și cele liposolubile. Vitaminele hidrosolubile, sunt vitamina C și...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Mere, #vitamine, #minerale, #viata sanatoasa, #antioxidanti, #legumele toamnei, #fructele toamnei , #alimente