Hidromelul, bautura care te reintinereste

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 09:37
27848 citiri
Hidromelul, bautura care te reintinereste

Hidromelul, bautura pe baza de miere de albine, se prepara inca din antichitate, fiind cunoscut ca unul dintre cele mai vechi remedii cu efect de reintinerire. Unii cercetatori sustin ca aceasta bautura slab alcoolizata si-ar avea originea in Babilon. La vremea aceea, cu peste 4000 de ani in urma, se stia ca licoarea grabeste vindecarea ranilor, ajuta la redobandirea poftei de mancare si a poftei de viata, in general, fiind un remediu contra sterilitatii si impotentei.

Alti cercetatori au concluzionat ca hidromelul si-ar avea originea in India, fiind mai vechi de 6.000 de ani. In zilele noastre, cercetarile arata ca hidromelul este un adevarat cocteil de vitamine, enzime si hormoni naturali, care au ca efect relansarea activitatii hormonale si o actiune reintineritoare certa, aceasta datorandu-se compozitiei deosebit de bogate a mierii.

Mierea de albine are in compozitia sa apa biologica si peste 400 de substante necesare pentru a trai. O lingurita de miere contine zaharuri, vitamine, minerale, enzime, substante care ii confera o uriasa valoare terapeutica. Cele mai importante vitamine pe care le contine mierea sunt cele din complexul B si, in cantitati ceva mai mici, vitaminele C, A, D si K. De asemenea, in miere se regasesc numeroase minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, crom si iod.

Cum se prepara

Hidromelul se poate prepara simplu, si acasa, respectand cantitatile si timpul de macerare. Intr-o sticla sau un borcan de un litru se pun opt linguri de miere de albine poliflora lichida si o jumatate de lingurita de polen de albine peste care se toarna apa plata sau apa de izvor. Vasul se inchide ermetic si se lasa la macerat, la temperature camerei, timp de doua zile, agitandu-se de trei, patru ori pe zi.

Bautura care rezulta are un gust placut, acrisor si acidulat, usor alcoolizat, cu efecte stimulente nervoase, tonice si chiar euforizante. Se beau doua, trei pahare pe zi, de preferinta pe stomacul gol.

Hidromelul este o bautura cunoscuta mai ales pentru calitatile sale afrodiziace, dar si pentru gustul si aroma, extrem de placute. Stimuleaza circulatia sanguina, inclusiv la nivel genital, normalizeaza activitatea hormonala si are efect energizant. Se recomanda atat femeilor care sufera de frigiditate, cat si barbatilor, in caz de impotenta sexuala.

In caz de menopauza prematura, se face o cura de 60 de zile cu hidromel, bandu-se cate un pahar pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Hidromelul se recomanda, de asemenea, convalescentilor si celor care nu au pofta de mancare, cate o jumatate de pahar, cu 20 de minute inainte de fiecare masa.

Persoanele care au carente de minerale si oligoelemente pot face o cura de 20 de zile, perioada in care sa bea cate o jumatate de litru de hidromel pe zi, aceasta bautura avand in compozitia sa toate mineralele mierii si ale polenului.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#miere de albine compozitie, #hidromel bautura energizanta, #polen compozitie, #hidromel proprietati , #alimente