Inflamare in organism? Vezi ce lipseste din dieta

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 11:48
4262 citiri
Inflamare in organism? Vezi ce lipseste din dieta

Inflamarea apare in organism ca raspuns la o rana, iritatie sau invazie microbiana, toate pe cale sa se vindece. Si daca racesti in corp apar inflamari care se manifesta sub forma de nas care curge, gat dureros si tuse. Totusi, oricat de enervante ar fi aceste simptome, inseamna ca organismul lupta sa se faca bine.

Din pacate, inflamarea poate sa ascunda si probleme mai grave, cum ar fi bolile cronice, iar daca persista multa vreme fara sa fie tratata, atat ea, cat si cauza, se ajunge la boli mortale, conform Caring.com. Poti ajunge sa fii diagnosticat cu boli precum Alzheimer, afectiuni cardiace, dementa, Parkinson, diabet, osteoartrita sau sindromul intestinului iritabil.

Alege cu atentie alimentele

Consuma alimente cu efect antiinflamator precum legume, fructe, cereale integrale, peste (bogat in omega 3), nuci. Evita produsele extrem de procesate si cele care au faina alba, zahar, continut ridicat de fructoza, grasimi hidrogenate, alcool sau prea multa cofeina.

Elimina orice iti da efecte adverse neplacute, precum alergii sau dureri de stomac. Aceasta este modalitatea organismului de a-ti arata ca nu sunt indicate. Daca mai mereu te simti rau, incearca o luna sa eviti urmatoarele alimente: produse lactate, soia, rosii, cartofi, porumb, unt de arahide, citrice, carne de porc, crustacee.

Ajuta-ti tractul intestinal

Suplimenteaza-ti dieta cu probiotice, care ajuta bacteriile bune din tractul digestiv si pot fi cumparate de la orice magazin alimentar, sub diverse forme. In plus, amesteca o lingurita si jumatate de otet cu o cana de apa si bea cu 20 de minute inainte de masa. Cu cat mancarea este digerata mai bine, cu atata inflamarea este mai putin probabil sa apara.

Foloseste condimente pe post de medicamente

Consuma turmeric, usturoi si ghimbir, caci acestea sunt folosite de sute si mii de ani cu efecte dovedite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente inflamare, #inflamatii organism sfaturi, #mancare efecte antiinflamatoare , #alimente