Ingrediente alimentare care pot fi revoltatoare sau inspaimantatoare

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 18:21
6021 citiri
Ingrediente alimentare care pot fi revoltatoare sau inspaimantatoare
Foto: listverse

Mai ales in ultimii ani, industria alimentara a degenerat foarte mult, unii producatori si comercianti fiind in stare sa scoata pe piata chiar si produse nocive, doar pentru a obtine profit.

Potrivit Listverse, iata cateva aspecte legate de alimente care pot fi revoltatoare sau inspaimantatoare. Unele ingrediente folosite iti pot taia brusc apetitul.

1. Pizza cu lichid seminal de la ton

In multe tari, printre care se numara si Rusia sau Japonia, laptii (parti ale pestilor care contin lichid seminal) sunt consumati in restaurante in diverse forme. In Sicilia spre exemplu, lichidul seminal de la ton este folosit ca topping pentru pizza. In imaginea din stanga poate fi vazut shirako - un preparat japonez din lapti.

2. Colorant cancerigen pe portocale

Rosu citrus 2 este un colorant cancerigen, interzis in Statele Unite ale Americii, nu si in cazul cultivatorilor de portocale insa. Acestia au voie sa il foloseasca pentru a da mai multa culoare fructelor si a le face astfel mai apetisante.

3. Foarte multe fructe contin pesticide

Peste 90% din piersicile, nectarinele, merele si capsunele testate contineau pesticide, inclusiv dupa spalare sau decojire.

4. Paine cu sulfat de amoniu

Multe dintre tipurile de paine contin sulfat de amoniu pentru a stimula marirea volumului aluatului, dar acesta este si ingrasamant, ignifug sau ingredient folosit la bombe.

5. Produs de la KFC/Taco Bell cu saliva si urina

In 2008, un ofiter de politie si familia lui au castigat 40.000 de dolari in urma unui proces contra KFC/Taco Bell care le-a servit mancare "asortata" cu saliva si urina unui angajat. Fiul lor, care a consumat mancarea, a vomitat ore intregi apoi si a ajuns la spital. Angajatul respectiv nu a fost insa dat afara atunci, ci doar mai tarziu, dintr-un alt motiv.

6. Produse cu putina grasime, dar multe calorii

Un produs cu continut redus de grasime nu inseamna decat foarte rar ca are si putine calorii. In cele mai multe cazuri, daca grasimea este indepartata dintr-un produs, aceasta este inlocuita cu alte ingrediente bogate din punct de vedere caloric, in incercarea de a pastra savoarea neschimbata.

7. Vin cu insecte

Atunci cand strugurii sunt culesi automatizat pentru a fi transformati in vin, masinaria respectiva ii scutura de pe vita, dar acest lucru nu inseamna si ca toate insectele de pe acestea dispar miraculos.

In timp ce producatorii de lux au hale de sortare, in care se indeparteaza pana la 99% din particulele care sunt straine de struguri, multi producatori nu au asa ceva, ceea ce inseamna ca, in cazul vinului realizat de acestia, un procentaj de circa 1% din must (sau mai mult) este alcatuit din mici vietuitoare moarte.

8. Pudra de oase in zahar

Aproape sigur nu ai pune pudra de oase arse in cafeaua pe care vrei sa o bei, daca ti-ar zice cineva sa faci asta. Insa, daca folosesti zahar alb, cel mai probabil pui si aceasta pudra in cafea, fara sa stii. Pudra de oase este folosita pentru a albi zaharul inca din 1812.

9. Vin cu gelatina si sange de taur

Cand un producator de vin vrea ca bautura sa fie limpede, foarte clara, apeleaza la un proces care presupune adaugarea anumitor substante in vin. Iar printre acestea se numara un anume tip de gelatina - colagen de la sturioni, gelatina clasica - de la cartilajele si oasele animalelor, argila si sange de taur.

10. Supa din carne de caine

Bosingtang este o supa coreeana care se prepara din carne de caine, iar cainii folositi pentru aceasta fac parte dintr-o rasa speciala, numita Nureongi. Acestia nu sunt tinuti aproape niciodata ca si animale de companie si sunt crescuti in ferme speciale, la fel ca vacile sau oile. Oficial, acest preparat a fost interzis de guvernul coreean, dar se gaseste totusi in multe restaurante. Asa ca ai grija ce comenzi cand intri intr-un restaurant din strainatate!

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#ingrediente ciudate mancare, #ingredinete mancare inspaimantatoare, #ingrediente periculoase mancare , #alimente