Ingrediente pentru salate inteligente

Miercuri, 25 August 2010, ora 11:25
3160 citiri
Ingrediente pentru salate inteligente

Combinatia dintre rosii proaspete si salata verde este cu siguranta gustoasa. Totusi, nucile, fructele si alte ingrediente bine alese ofera o schimbare binevenita si un mod usor de a prepara o masa sanatoasa.

Fructele ofera o gama variata de vitamine, indeosebi vitamina C si potasiu, care ajuta la prevenirea bolilor. De asemenea, fructele sunt sarace in grasimi, sodiu si calorii, conform CookingLight.com .

Afinele contin flavonoide, antocianine si glucochinina, care ajuta la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine. Antocianina, alt compus care se regaseste in afine sau struguri, joaca un rol important in reglarea memoriei.

Nuci si seminte 1-4 cani de nuci ori de seminte aduc aproape cinci grame de proteine de calitate. Totodata, nucile si semintele contin o cantitate generoasa de vitamina E, fibre, minerale si arginina, un compus care ajuta vasele de sange sa functioneze.

Rosii Bogate in vitamina C si acid folic, rosiile fac parte din categoria plantelor care ajuta la prevenirea cancerului prin flavonoidele continute ori la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, gratie potasiului.

Ceapa este o alta planta care poate preintampina cancerul, datorita continutului ridicat de fenoli si flavonoide, care previn bolile cronice in general. Potrivit lui Rui Hai Liu, profesor in gastronomie la Cornell University, efectul cepei este cu atat mai protector cu cat continutul de fenoli si flavonoide este mai mare.

Uleiurile vegetale sunt bogate in grasimi nesaturate (monosaturate si polinesaturate), care nu ingroasa vasele de sange. Uleiul de masile este cunoscut datorita fenolilor antioxidanti pe care ii contine.

Pestele gras, ca somonul ori tonul, ofera grasimi omega-3, recunoscute pentru rolul lor in prevenirea bolilor de inima. Se recomanda ca saptamanal sa se consume doua portii a cate 80 de grame de peste, fie el chiar in salata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#salata, #mancare sanatoasa, #ingrediente sanatoase salata, #mancare usoara , #alimente