Mananca sanatos cu bani putini

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 12:12
5676 citiri
Mananca sanatos cu bani putini
Foto: Arhiva

In orice familie trebuie sa existe cel putin o persoana mai cumpatata atunci cand vine vorba de cumparaturi, insa este la fel de important ca hrana cumparata sa fie si sanatoasa. In cazul in care tu esti responsabil de bugetul familiei trebuie sa fii atent si la calitatea produselor cumparate.

Afla in continuare cum poti urma o dieta sanatoasa, fara sa ramai fara bani.

Atunci cand pregatesti prea multa mancare, nu o arunca, te sfatuieste Care 2. Bag-o la congelator. In acest fel vei reduce costurile, pentru ca in momentele in care nu ai chef sa gatesti, o poti decongela, in loc sa comanzi la un restaurant.

Consuma cat mai multe fructe si legume de sezon. Acestea sunt mult mai ieftine decat cele "exotice" si mai faci si cateva economii.

Atunci cand mergi la cumparaturi, fii atenta la promotii. Poti achizitiona produse la oferta si sa pregatesti o masa mult mai ieftina. Chiar daca nu ai pe lista aceste produse, poti renunta la alte alimente si sa le iei pe cele la oferta.

Adauga mai multa fasole dietei tale. Fasolea nu este doar un aliment magic, ea poate fi magica si pentru bugetul tau, fiind un aliment hranitor si ieftin. Poate fi gatita foarte usor sub forma de ciorba, mancare scazuta, fasole batuta sau folosita la salate.

Opteaza pentru cat mai multe mese vegetariene. Carnea este foarte scumpa, insa o masa din legume este si mai ieftina si mai sanatoasa.

Pentru o masa gustoasa nu este nevoie sa apelezi la ingrediente scumpe si greu de gasit. O ceapa, un usturoi, o telina sau un morcov sunt alimente ieftine si la indemana ce vor oferi mancarii un gust ca la mama acasa.

In loc sa achizitionezi legume si fructe din hipermarketuri, mergi in piata si cumpara de la tarani. Acestea sunt mai ieftine si mai sanatoase. In plus sunt si proaspete, deoarece nu au fost tratate pentru a face fata transportarii.

De asemenea, daca vei consuma alimente cultivate la nivel local, planeta iti va multumi. Atunci cand consumi astfel de produse ii faci un bine mediului inconjurator, pentru ca se economisesc banii de pe transport si se reduc emisiile de dioxid de carbon.

Daca stai la casa si beneficiezi de o gradina mica, planteaza propriile legume. De exemplu, varza este mult mai simplu de crescut decat crezi. De asemenea, verdeturile le poti creste fara probleme, chiar si pe balcon.

Spre sfarsitul verii poti cumpara legume pe care sa le depozitezi la congelator. Gandeste-te cat de buna va fi o punga cu ardei rosu, mazare si morcovi in plina iarna. De asemenea, si fructele pot fi congelate si consumate peste cateva luni, simple sau folosite la prepararea unei inghetate.

Un alt mod de a face economisi in timp ce mananci sanatos este sa nu cumperi miezul, ci intregul fruct sau leguma. De exemplu, in loc sa cumperi fasole decojita, cumpara pastai, pentru ca este mai ieftina. La fel se intampla si in cazul semintelor sau nucilor.

Prepara-ti propriile snacks-uri. In loc sa dai banii pe snacks-uri din magazine, mai bine prepara-le acasa. Cele facute de tine sunt mai sanatoase si mai proaspete. Cele din magazine contin numeroase substante ce le fac sa dureze mai mult, insa aceste substante nu sunt bune si pentru organismul tau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mancare buget mic, #alimente sanatoase buget mic , #alimente