Mari pericole care se ascund in mancarea ta

Sambata, 24 August 2013, ora 15:28
2660 citiri
Mari pericole care se ascund in mancarea ta
Foto: Fox News

Sanatatea noastra este influentata negativ de obiceiurile alimentare pe care le avem. Unele sunt prezente destul de mult in viata noastra si ne expun unui real pericol.

Ce trebuie sa eviti

Cerealele si chipsurile contin o substanta chimica periculoasa, care a fost pusa in legatura cu cancerul la stomac, scrie Fox News.

Ea se numeste hidroxianisol butilat (HAB), un conservant care se afla pe lista neagra a autoritatilor medicale americane.

HAB se gaseste chiar si in guma de mestecat, fiind destul de greu de evitat in alimentatia de zi cu zi, mai ales in cazul tinerilor.

Cofeina

Cofeina a ajuns sa fie pusa in mult mai multe mancaruri si bauturi in afara de cafea. Energizantul a devenit deja un exemplu clasic, insa e bine de stiut ca ea se gaseste si in dulciuri, jeleuri si guma de mestecat.

Partea negativa a cofeinei este reprezentata de unele reactii ale corpului precum isomnia, tremuratul muschilor si batai prea multe ale inimii.

Imitatii de fructe

Dat fiind faptul ca specialistii recomanda consumul de fructe, in magazine se gasesc si fructe preparate si ambalate. Cele coapte nu sunt indicate pentru consum, caci ele contin zahar, dextroza si sirop de porumb.

Grasimile

Multe companii producatoare s-au adaptat si scriu pe etichetele produselor ca ele nu contin grasimi trans.

Este bine de stiut insa ca acizii grasi monosaturati sunt sanatosi pentru corpul nostru. Ei se gasesc in avocado, nuci, masline si ciocolata neagra.

Acestia te pot ajuta sa te feresti de bolile cronice si distrug grasimea de pe abdomen.

Carnea rosie

Consumul de hamburgeri nu este chiar cea mai inspirata alegere. Carnea de vita contine multe bacterii rezistente la antibiotice, asa cum este Salmonella.

Ea poate cauza boli acute si poate duce la artrita cronica. Aceste microorganisme se gasesc si in carnea de curcan, in cea de porc si cea de pui.

Cea mai buna este carnea provenita de la animalele hranite cu iarba, aceasta continand acizi grasi omega-3 si vitamina E. In plus, ea are putine grasimi saturate si calorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alimente de evitat, #substante toxice alimente, #mancare sanatoasa , #alimente