Marul potoleste foamea de dulce

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 15:31
4346 citiri
Marul potoleste foamea de dulce

Daca la o anumita ora din zi iti doresti, cu disperare, ceva dulce, ciocolata sau bomboane, dar te temi pentru silueta ori esti in cura de slabire, un mar te poate salva. Deoarece contine zahar, pofta de dulce dispare aproape instantaneu, marul furnizand organismului doar un sfert din caloriile care se iau din dulciuri. Un mar de marime obisnuita are in jur de 70, 100 de calorii.

Merele sunt fructele perfecte. Au un gust deosebit de bun si foarte multe arome, sunt energizante si extrem de utile in regimul de slabire. Pentru ca sunt bogate in flavonoizi care au puternic efect antioxidant, merele previn aparitia bolilor de inima si a multor forme de cancer: de colon, san sau prostata dar si a accidentelor cardiace sau cerebrale. De asemenea, merele scad nivelul colesterolului rau si cresc nivelul celui bun.

Merele curata si albesc dintii, previn aparitia cariilor dentare si intaresc gingiile, de aceea copiii trebuie invatati de mici sa consume aceste delicioase fructe. Aici, rolul parintilor este esential. Pana cand copilul va descoperi singur gustul si aroma fructului si va constientiza ca este si un medicament natural deosebit de pretios, toti ai casei trebuie sa manance impreuna cu el pentru ca numai asa va realiza ca marul este un fruct care face bine indiferent de vasta.

Merele protejeaza de boli ale creierului. Contin niste substante numite fitonutrienti, care ne feresc de bolile degenerative, precum Alzheimer si Parkinson. Studiile releva faptul ca persoanele care mananca cinci sau mai multe mere pe saptamana au plamanii mai sanatosi. Un mar pe zi micsoreaza semnificativ sansa aparitiei cancerului de plamani.

Merele fac bine la digestie, mai ales cand sunt consumate cu tot cu coaja. Un singur mar furnizeaza o cincime din cantitatea de fibre recomandata zilnic, adica tot atat cat un castron de cereale. De asemenea, merele contin o substanta care intareste oasele si previne aparitia osteoporozei.

Mancat dimineata, marul este depurativ, iar seara este laxativ. Dat prin razatoarea mica, marul poate fi dat copiilor in caz de diaree. Unul, doua pahare de suc de mere, obtinut cu storcatorul de fructe, pot fi de folos in caz de constipatie.

Daca din diferite motive trebuie sa curati merele, este pacat sa arunci cojile. Usuca-le bine, pana cand pocnesc intre degete cu un zgomot sec, si apoi macina-le in rasnita de cafea. Cojile de mere contin pectina, o substanta care face bine la inima.

De asemenea, din coji de mere se poate face un ceai, puternic parfumat si cu un gust deosebit. Cojile de mere impreuna cu petale de flori si crengute de brad pot parfuma camera in care lucrezi sau dormi.

Sa avem sanatate!

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#marul calitati terapeutice, #mar compozitie, #compotul de mere , #alimente