Migdalele mentin sanatatea pielii si a parului

Marti, 14 Februarie 2012, ora 08:33
6721 citiri
Migdalele mentin sanatatea pielii si a parului

Datorita continutului caloric foarte ridicat, migdalele se recomanda, mai ales, in sezonul rece, deoarece furnizeaza organismului energie.

Specialistii au constatat ca migdalele contin proteine deosebit de valoroase pentru corpul uman, grasimi si acizi grasi esentiali, vitamine - A, B, E, F si minerale precum clor, fier, zinc, magneziu, calciu, in cantitate mult mai mare decat alunele, si toate acestea, insumate, energizeaza, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul de aceea aceste fructe se si consuma cu masura.

Vitamina E, un antioxidant deosebit de eficient, este importanta pentru sanatatea parului si a pielii. Hipotensivilor li se recomanda sa consume zilnic migdale, atat cat pot lua intr-o mana, deoarece acestea ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Amestecate cu miere de albine, de preferinta poliflora, migdalele sunt de folos in anemii, insomnii si astm bronsic.

Vitamina A, bine reprezentata, dar si acizi grasi polinesaturati, le recomanda in tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul, eczemele uscate, erizipelul, pistrui.

Specialistii recomanda consumarea a cate trei, cinci migdale pe zi si, in conditiile in care aceste fructe sunt mancate regulat, in timp, se va constata imbunatatirea multor functii ale organismului. Cura de migdale se face cu foarte mare rabdare, ca de altfel orice tratament naturist.

Consumate regulat, migdalele mentin inima sanatoasa datorita continutului ridicat de potasiu, magneziu, grasimi mononesaturate si vitamina E. De asemenea, migdalele contribuie la diminuarea colesterolului din sange, dar si la prevenirea diabetului zaharat, din cauza caruia pot sa apara boli de inima.

In medicina traditionala chineza, migdalele sunt recunoscute pentru efectele lor antiinflamatoare, antispasmodice si hidratante.

Iarna, migdalele te feresc de raceli si gripa pentru ca ajuta la intarirea imunitatii. S-a mai constatat ca migdalele accelereaza metabolismul si induc rapid senzatia de satietate, de aceea pot fi incluse, fara teama, in dieta persoanelor care doresc sa slabeasca. Nu se recomanda mai mult de 40 de grame pe zi, deoarece migdalele contin multe calorii. Datorita concentratiei ridicate de proteine, fibre alimentare si grasimi mononesaturate, migdalele stimuleaza digestia si ajuta la combaterea constipatiei.

Datorita continutului ridicat de calciu, vitamina E si acizi grasi Omega6, consumul moderat si regulat de migdale infrumuseteaza pielea si parul, ajutand, in acelasi timp, la mentinerea unei danturi sanatoase siputernice. Pentru tonifierea si hidratarea pielii se recomanda si masajul cu ulei de migdale.

In compozitia migdalelor se mai gaseste o substanta numita amigdalina, cunoscuta si sub denumirea de letril sau vitamina B17, care are un rol important in lupta impotriva cancerului si previne cu succes aparitia acestei boli prin eliminarea celulelor canceroase. Amigdalina e cunoscuta de mii de ani in China, Egipt, Grecia si Roma Antica, fiind extrasa din migdalele amare si tot de atunci folosita in tratarea unor tumori ale pielii.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#migdale compozitie, #migdale beneficii sanatate, #ulei de migdale , #alimente