Mituri despre fructele de mare

Sambata, 07 August 2010, ora 08:00
7799 citiri
Mituri despre fructele de mare
Redsnapperseafoods

In categoria fructelor de mare intra toate vietuitoarele marine comestibile, cum ar fi crevetii, crabii, algele, pestii, calmarii, homarii, caracatitele, midiile, stridiile. In timp, legat de acestea s-au conturat mai multe mituri.

Pentru a sti ce este adevarat si ce este fals din ce se spune despre fructele de mare, publicatia online healthcastle.com a intocmit o lista mituri privind fructele de mare, beneficiind de ajutorul mai multor dieteticieni de renume.

1. Evita fructele de mare daca vrei un colesterol mai mic

Acesta este mitul numarul unu in privinta acestei categorii de hrana. Este adevarat ca fructele de mare au un continut destul de ridicat de colesterol, insa acestea sunt sarace in grasimi saturate.

Se stie ca grasimile saturate si cele trans, gasite in principal in carne si produse ambalate, constituie principalele cauze care duc la cresterea nivelului de colesterol din sange. Prin urmare, fructele de mare afecteaza intr-o proportie foarte scazuta colesterolul din sange.

2. Fereste-te de peste deoarece contine mercur

Potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, 8.000 de persoane ar muri anual daca ar reduce cu o sesime cantitatea de peste ingerata. Desi subiectul mercurului din carnea de peste a fost indelung dezbatut in ultimii ani, specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii nu trebuie sa evite toate tipurile de peste, ci doar pe acelea care au un nivel ridicat de mercur, cum ar fi rechinul, pestele spada, macroul rege.

De asemenea, este important de stiut ca gravidele, femeile care alapteaza si copiii mici sunt mai expusi la efectele toxicitatii mercurului, insa, in mod clar, nu toate categoriile de persoane trebuie sa se fereasca de peste.

3. Cu cat este mai gras pestele, cu atat este mai sanatos

Speciile de peste gras, cum ar fi somon, sardine, hering, macrou, contin cantitati mai mari de acizi grasi omega 3, care au rolul de a proteja inima si nu numai, insa este important de stiut ca somonul de crescatorie, spre exemplu, contine si o anumita substanta daunatoare. Prin urmare, cauta sa cumperi pesti care sunt prinsi din mediul lor natural.

4. Suplimentele cu ulei de peste sunt bune pentru sanatate

Acestea sunt indicate pentru persoanele care sufera de boli de inima, dar cu recomandarea precisa a medicului. Exista insa persoane care dau suplimente cu ulei de peste chiar si copiilor, ceea ce nu este potrivit, deoarece unele contin cantitati mari de vitamina A care pot interfera cu alti nutrienti necesari cresterii oaselor la copii, marind riscul de fracturi.

Fructele de mare reprezinta un substitut excelent al produselor din carne. Acestea sunt o sursa bogata de proteine si acizi grasi omega 3 si au un nivel scazut de grasimi saturate. Recomandarea celor mai multi nutritionisti este de cel putin doua portii de peste pe saptamana.

De preferat insa este sa il eviti pe cel de crescatorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mituri fructe mare, #mituri peste, #conceptii gresite fructe mare, #adevarat fals despre fructe mare , #alimente