Moartea pandeste in mancare: Ce sa eviti neaparat

Duminica, 13 Mai 2012, ora 16:54
13414 citiri
Moartea pandeste in mancare: Ce sa eviti neaparat

Hrana pe care o consumam zilnic contine ingrediente care provoaca mari probleme sanatatii noastre. Cele mai periculoase substante se ascund in alimentele procesate mai mult.

Gelatina

Vegetarienii ar trebui sa fie foarte atenti, caci pot fi socati. Gelatina se extrage din pielea unor animale, ea fiind un derivat al colagenului. Cea din dulciuri este extrasa din pielea porcului, afirma Andrew Milkowski, profesor la o universitate din Wisconsin, SUA, citat de Fox News. Este folosita ca agent de ingrosare si se gaseste, de asemenea, in iaurt sau in unele tipuri de cereale consumate la micul dejun.

Carnea separata mecanic

Ea este obtinuta la presiune inalta si reprezinta ramasitele procesului de separare a carnii de pe oase. In ea se pot gasi chiar resturi de oase sau cartilaje de la animalele respective. Acest tip de carne se poate gasi in produse folosite pentru prepararea unui hot-dog. Pericolul este de a face chiar boala vacii nebune (encefalopatie bovina spongiforma).

Injectii cu apa de mare

Acestea se fac cu apa sarata cu scopul de a imbunatati gustul carnii de pui, in principal. Se introduce mai ales in carnea care este cumparata impachetata. In plus, sarea pe care o contine este periculoasa pentru sanatate, caci poate creste tensiunea arteriala.

Amoniacul

Acesta este o substanta chimica ce poate fi gasita in produse de curatare, dar este utilizata si pentru a omori microorganisme care se gasesc in carnea de vita. Practica folosirii amoniacului a inceput sa fie folosita in SUA din 2001, fiind una controversata, din cauza efectelor neplacute asupra sanatatii oamenilor.

Bisfenolul A

Aceasta substanta deosebit de periculoasa nu mai este folosita in producerea materialelor tari din plastic folosite de copii. Ea mai este folosita in productia de masini ca sigilant pentru captuseala automobilelor. Ea devine periculoasa si in cazul tomatelor, caci se poate infiltra in acestea din mediul in care sunt tinute. Bisfenolul A poate cauza probleme ale prostatei, creierului si unele probleme legate de comportament, in cazul copiilor.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Comentarii
Stan
rank 5
Tot n-am inteles care sunt pericolele gelatinei!?