N-ai timp de mic dejun? O noua bautura l-ar putea inlocui

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 09:38
2919 citiri
N-ai timp de mic dejun? O noua bautura l-ar putea inlocui
Foto: Daily Mail

Un "mic dejun lichid", sub forma unei bauturi la cutie, a fost scos la vanzare in Marea Britanie. Este pe baza de lapte si contine mai multe fibre decat cerealele. Dar cat este de sanatoasa?

Produsul este destinat celor care nu au timp sa serveasca micul dejun acasa, preferand sa consume ceva rapid in drum spre serviciu. Acum pot alege o bautura plina de elemente nutritive, sustin inventatorii Liquid Fuel, cum se numeste micul dejun la cutie.

Acesta va fi comercializat in supermarket, fiind prima bautura care se va afla la raionul cu cereale, potrivit Daily Mail.

Micul dejun bogat, cea mai buna dieta

Bautura contine suficiente fibre si proteine pentru a putea inlocui un mic dejun sanatos. Insa criticii spun ca Liquid Fuel mai contine si echivalentul a 10 lingurite de zahar, asa ca nu ar fi atat de sanatos pe cat se presupune.

Licoarea este pasteurizata si ambalata intr-o cutie de carton, deci nu este necesar sa fie tinuta la frigider, aceasta gasindu-se pe rafturile cu cereale ale supermarketurilor din Marea Britanie.

Micul dejun - ce se intampla cand sarim peste el

Bautura contine 50% lapte, la care se adauga ingrediente precum proteine din soia, vitamine, glucoza, agenti de ingrosare si arome naturale. Inventatorii sustin ca Liquid Fuel are mai multe proteine decat ouale si mai multe fibre decat cerealele.

Cu toate acestea, cativa nutritionisti afirma ca licoarea nu poate inlocui alimentele reale, sustinand ca oamenii nu ar trebui sa fie atat de lenesi incat sa nu isi fiarba doua oua de dimineata si ca lumea nu are nevoie de si mai multa "mancare falsa".

Acest produs a fost lansat in contextul in care un studiu a aratat ca 64% dintre oameni isi sacrifica micul dejun pentru cateva minute de somn in plus sau pentru a ajunge la munca mai devreme. Pretul bauturii se va incadra intre 1,49 si 1,89 lire sterline.

Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Micul dejun gratuit este un avantaj căutat de mulți călători atunci când rezervă șederi la hotel. O selecție de chifle, brioșe și cereale alcătuiesc ofertele tipice, alături de bacon,...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#mic dejun, #inlocuitor mic dejun, #alimente mic dejun , #alimente