Pericolul de moarte din prajituri: Ce boli grave ne pandesc

Sambata, 11 Mai 2013, ora 21:41
5824 citiri
Pericolul de moarte din prajituri: Ce boli grave ne pandesc
Foto: care2.com

Cu cat prajiturile si sucurile sunt mai frumos colorate, cu atat mai periculoase sunt ele pentru sanatatea noastra. Aceste produse ascund pericole majore care ne pot ameninta chiar viata.

Desi arata apetisant si sunt tot ceea ce isi pot dori copiii, prajiturile nu sunt tocmai sanatoase pentru ei, caci contin numerosi coloranti alimentari si substante cancerigene, scrie Care2.

Colorantii sunt prezenti si in sucuri, aceste bauturi nefiind decat apa colorata fara un continut minim de fructe, in majoritatea cazurilor. Multi coloranti alimentari au legatura cu boli precum hiperactivitatea sau cancerul. Ei sunt prezenti si in mancarea de tip fast-food, amenintand sa acapareze tot ceea ce consumam zi de zi.

In ce produse se gasesc toxinele

Astfel de toxine se gasesc in sucurile concentrate, in condimente si chiar in unele tipuri de branza. Printre colorantii cei mai periculosi poate fi mentionata tartrazina, ea colorand alimentele si bauturile in galben. Totusi, numele acestor substante chimice nu este neaparat relevant, ci efectul lor.

Colorantii albastri au fost pusi in legatura cu cancerul la vezica urinara, iar cei galbeni cu tumori canceroase la rinichi si glandele suprarenale. Ei sunt prezenti in mancarea preambalata, multe astfel de produse fiind consumate si de copii. Colorantii se mai gasesc in cocktailuri de fructe, bomboane si prajituri cu gelatina.

Scopul cu care sunt folositi asemenea aditivi este de a-i atrage pe copii prin aspectul pe care il confera produselor. Aceste pericole prezentate de colorantii alimentari au fost semnalate inclusiv de o prestigioasa revista medicala ("The Lancet"). Unele tari vor sa introduca reguli de etichetare speciale in cazul prezentei colorantilor in mancaruri si bauturi. Astfel, consumatorul poate sti dinainte ce alege.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#coloranti alimentari mancare hrana, #dulciuri prajituri bomboane suc, #boli afectiuni cancer , #alimente