Prea multe medicamente in bagajul de vacanta?

Joi, 27 Mai 2010, ora 10:15
2382 citiri
Prea multe medicamente in bagajul de vacanta?
Foto: pillgirlreport.com

Sunt cazuri in care o mare parte din bagajul tau atunci cand pleci in vacanta inseamna medicamente. Fie ca este vorba de suplimente alimentare, ceaiuri, medicamente pentru durere, alcool sanitar, unguent pentru intinderile musculare, lista medicamentelor pe care le iei cu tine in vacanta este mare si se imbunatateste de la an la an.

Inainte de a schimba acest lucru, trebuie sa realizezi ca intr-adevar iti iei foarte multe medicamente cu tine in calatorie. Odata acceptat acest lucru, vei dori sa mai limitezi din bagajul tau si sa renunti la cateva medicamente care nu iti sunt folositoare, doar le-ai luat preventuv, informeaza steadyhealth.com.

Daca ai nevoie de o mana de ajutor atunci cand iti faci bagajul si nu stii ce medicamente iti sunt absolut necesare, poti consulta medicul tau. In cazul in care nu ai probleme cu diabetul, hipertensiunea, inima, atacurile de panica, depresiile sau migrenele, solutia este simpla. Nu ai nevoie de nici un medicament.

In caz contrar, consulta medicul si intreaba-l ce medicamente crede ca sunt potrivite pentru bagajul tau, pentru a evita sa iei multe lucruri inutile in calatoria ta.

Daca suferi de vreo afectiune cronica ori ai un tratament strict de respectat, medicamentele se justifica in bagajul tau si chiar nu poti uita de ele. In caz contrar insa, poate ca ar trebui sa te gandesti exact de ce ai nevoie inainte si sa iei medicamente de prevenire si nu tratare.

Mai mult, analgezicele le poti gasi oriunde, nu este nevoie sa vii cu ele de acasa pentru a-ti ingreuna bagajul.

Cea mai buna metoda in a te decide ce medicamente sa iei cu tine in bagaj este sa te supui unui chestionar simplu. Intreaba-te mai intai daca ai nevoie de fiecare medicament pentru a-ti controla starea sanatatii sau a o mentine. Daca primul raspuns este valabil, medicamentul se aseaza in bagaj.

O alta intrebare este daca medicamentul este prescris de medic pentru a fi luat zilnic. Daca raspunsul este negativ, il lasi acasa. Incearca sa te gandesti cand este ultima oara cand ai luat medicamentele pe care le ai in mica ta farmacie de acasa.

Iar daca vrei sa iei cu tine medicamente pe care nu le-ai folosit decat in urma cu multe luni, mai bine renunti. Nu ai nevoie de ele in vacanta. Cel mai important lucru este sa stii pentru ce este recomandat fiecare medicament in parte, pentru a putea alege daca ai sau nu nevoie imediata de el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#medicamente bagaj, #medicamente recomandate vacanta, #cate medicamente concediu , #alimente