Simti ca nu mai ai energie? Consuma alimentele potrivite

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 11:45
3793 citiri
Simti ca nu mai ai energie? Consuma alimentele potrivite
Foto: Buzzle

Cantitatea de alimente si calitatea acestora pe care o persoana le consuma in timpul unei zile sunt principala pentru cantitatea de energie.

Persoanele care au un loc de munca stabil, cu un anumit numar de ore pe zi, au nevoie de un regim alimentar sanatos, care sa contina fibre, proteine si multa apa. Citeste in continuare ce alimente trebuie sa consumi in fiecare zi pentru a avea cat mai multa energie in fiecare zi.

Legumele verzi sunt mici minuni ale vietii, datorita vitaminelor, magneziului si fierului.

Broccoli este o resursa excelenta de coenzima Q10, cel mai important factor de regenerare a activitatii celulare, aminteste Ezine Articles. Salata si varza sunt bogate in vitamina C si caroteni responsabili pentru mentinerea calitatii vederii pe masura ce inaintam in varsta. Patrunjelul verde repreazinta o bomba de vitamina C, avand chiar mai multa decat citricele.

Cerealele integrale reprezinta o metoda buna de a incepe ziua plin de energie. De asemenea, cerealele integrale reprezinta o sursa importanta de vitamina B si sunt responsabile pentru o buna functionare a splinei.

Fructele reprezinta un grup de alimente care garanteaza un aport de energie datorita nivelului de fructoza si vitaminele continute. Acestea pot fi inlocuite cu sucul de fructe, cu conditia ca acesta sa fie preparat acasa, nu cumparat de la magazin. Sucul de la magazin iti ofera energie pe moment, insa din cauza zaharului continut efectul dispare repede.

Seminte de floarea-soarelui, precum si de dovleac, sunt foarte bogate in proteine si minerale si prezenta lor in hrana unei persoane reprezinta o importanta sursa de energie. De asemenea, aceste seminte o sursa de magneziu si fier.

Fructele care au coaja lemnoasa sunt o excelenta sursa de minerale, contin vitaminele A, B si E, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si fier si lupta impotriva anemiei, oferind organismului multa energie durabila.

Piureul de fructe si shake-urile sunt la fel de bune pentru a avea o zi plina de energie, deoarece combinatia de fructe cu lapte este foarte buna.

O sursa veche de energie provenita din tarile occidentale este ceaiul verde. Acest elixir verde este o sursa de antioxidanti si o resursa importanta de energie pentru intregul corp.

Mierea este foarte importanta pentru organismil tau. Cel mai bun continut energetic intr-un regim alimentar este cel oferit de miere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#alimente energie organism, #energie regim alimentar, #alimente sanatoase energie organism , #alimente