Super-alimente care iti fac rau

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 17:21
4945 citiri
Super-alimente care iti fac rau
Foto: arhiva

Super-alimentele au meritele lor, care nu pot fi contestate, dar cu toate acestea unele dintre ele trebuie consumate cu precautie. Si super-alimentele au efecte negative, dar despre acestea se vorbeste putin sau chiar deloc.

Unele din efectele super-alimentelor iti pot face rau, daca sunt consumate in exces, sau la varste nepotrivite scrie Read News.

Grepfrutul

Datorita continutului ridicat de naringenina care are rolul de a echilibra nivelul zaharului in sange, grepfrutul te poate ajuta sa previi sindromul metabolic, precursor al diabetului zaharat. Dar, fructul mareste foarte mult nivelul de estrogen in organism, astfel ca nu este indicat femeilor in varsta, deoarece creste riscul de aparitie a cancerului mamar. Un sfert de grepfrut consumat zilnic creste riscul de cancer mamar cu pana la 30%.

Turmericul

Condiment foarte apreciat, turmericul creste riscul de a dezvolta ulcer stomacal si poate sa subtieze sangele, daca se consuma mai mult de 100 de grame pe zi, sau o lingura pe saptamana. Eficient in stimularea intestinala, protector al ficatului si cu dovedite efecte anticancerigene si de combatere a maladiei Alzheimer, turmericul agreseaza mucoasa gastrica.

Soia

In diferite forme, soia exista in mai mult de 60% din hrana procesata. Exista sub forma de tofu, lapte si sos. Pe langa numeroasele beneficii pe care le aduce, soia contine o cantitate insemanata de substante chimice care impiedica digestia proteinelor, blocheaza absorbtia mineralelor si afecteaza metabolismul. De asemenea, contine genisteina si daidzeina din soia care au o actiunea identica cu a estrogenului pot afecta fertilitatea. Este recomandat un consum moderat de soia, de preferat pe baza de soia neprocesata.

Ardeiul iute

Capsaicina, continuta de aredeiul iute este recunoscuta pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si reducerea tumorilor canceroase, dar ardeiul iute poate sa creasca riscul de cancer stomacal cu 15% la persoanele care consuma un ardei iute zilnic. Asadar, ai mare grija la cantitatea consumata: nu mai multe de 3 ardei iuti pe saptamana. Ardeiul iute altereaza bariera protectoare a stomacului, conducand la un risc crescut de ulcer, acid gastric, indigestie si arsuri stomacale.

Pestele gras

Macroul, sardinele si somonul au un continut ridicat de acizi grasi omega 3 care sunt recunoscuti pentru protectia impotriva bolilor cardiovasculare si neurologice. De asemenea, nu lipsesc nici vitaminele A si D. Dar, un consum ridicat creste riscul de diabet zaharat, din cauza pesticidelor care se gasesc in mare si se acumuleaza in grasimea de peste, impiedicand abilitatea organismului de a produce insulina. Nu trebuie depasita cantitatea de 140 de grame de peste gras pe saptamana.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#super alimente, #soia, #peste gras, #ardei iute, #viata sanatoasa, #alimentatie echilibrata , #alimente