Tintaura, un purificator puternic

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 07:58
37907 citiri
Tintaura, un purificator puternic

Tintaura creste in livezi si pe pajisti, pe langa cursurile de apa, in zonele de munte pana la o altitudine de 1000, 1200 de metri, in vii, in zonele defrisate. Planta nu masoara mai mult de 30 de cm si poate fi usor recunoscuta dupa florile de culoare roz-violet care sunt ca niste stelute in cinci colturi. Fructul este o achena.

Persoanele care din diferite motive vor sa apeleze la un tratament cu aceasta planta e bine sa stie ca tintaura este extrem de amara si poate tocmai din aceasta cauza a mai fost numita si fierea-pamantului. De la tintaura se culege numai partea aeriana, frunze si flori, prin taiere dupa care se leaga in buchetele nu prea bogate si se atarna la uscat pe o sfoara, la umbra, in locuri bine aerisite.

Despre tintaura se spune ca este un purificator de exceptie, unul din cei mai puternici detergenti naturali pentru otravurile din organism.

Organismul poate fi intoxicat din cauza alimentelor greu digerabile ori a fumatului, a consumului exagerat de alcool sau ingerarii voluntare sau involuntare de substante chimice. In aceste cazuri, preparatele din tintaura ajuta organismul sa elimine toxinele care-l sufoca, prin scaun, urina si transpiratie.

Cum se administreaza tintaura

Pulbere

Pulberea se obtine din planta foarte bine uscata, macinata in rasnita electrica de cafea, dupa care se cerne prin sita de faina alba. Se depoziteaza in borcanele de sticla bine inchise, in locuri reci si intunecoase si se consuma pe parcursul a trei saptamani dupa care, daca este nevoie, se pregateste alta portie.

O lingurita de pulbere de tintaura luata cu fix o jumatate de ora inainte de fiecare masa diminueaza pofta de mancare, poate fi un adjuvant pretios in cura de slabire. Pulberea se tine in gura cateva minute dupa care se inghite cu putina apa. Tratamentul ar trebui urmat pe parcursul a macar trei luni de zile cu rezultate notabile, in timp.

Vin de tintaura

Intr-un litru de vin rosu se pun sase linguri de tintaura maruntita, sase linguri de miere de albine, de preferinta poliflora si trei tulpini de busuioc. Se lasa la macerat intr-un borcan bine inchis circa doua saptamani dupa care se filtreaza.

Vinul de tintaura se foloseste pentru tratarea anorexiei. Cateva linguri din acest preparat luate inainte de fiecare masa normalizeaza pofta de mancare, stimuleaza digestia, ajuta la asimilarea mineralelor si a oligoelementelor.

Sirop de tintaura

Doua linguri de planta maruntita se pun la macerat in 50 ml de apa timp de 10 ore dupa care se filtreaza. Lichidul rezultat se lasa deoparte si planta ramasa se fierbe timp de 5 minute, in 50 ml de apa. Se lasa la racit, se strecoara si lichidul se amesteca cu extractul la rece peste care se toarna un sfert de kg de miere de albine si se amesteca bine.

Siropul rezultat este recomandat contra febrei la copii, cate o lingurita de patru-sase ori pe zi dar nu mai mult de trei zile la rand.

Ceai de tintaura

Trei lingurite de tintaura se pun la macerat intr-o cana de apa pentru opt-zece ore dupa care se filtreaza. Planta ramasa se fierbe timp de 5 minute in 300 de ml de apa. Dupa ce se raceste, se strecoara si decoctul rezultat se amesteca cu maceratul la rece. Astfel, se obtine cam o jumatate de litru de ceai combinat care poate fi baut sau folosit extern sub forma de comprese ori bai locale.

Preparatele din tintaura alina simptomele care insotesc gripa: reduc febra, elimina crampele musculare care, de regula, caracterizeaza boala, calmeaza durerile de cap. Pentru ca este foarte bogata in principii amare, tintaura stimuleaza pofta de mancare, mult scazuta pe fondul starii gripale.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#tintaura purificator, #farmacia casei tintaura, #tratamente naturiste tintaura , #alimente