Articol citit de 37704 ori
Prea multe precautii strica, dar si prea putine
Stramosii mostri nu aveau niciunul din procedeele moderne pentru a evita alterarea alimentelor. Se bazau exclusiv pe sare, afumare si deshidratare. Consumau frecvent nu doar alimente a caror prospetime era incerta ci chiar alterate de-a binelea. Alimentele erau putine si scumpe, nu-si permiteau sa le arunce.
Pentru noi, neobisnuiti cu asemenea alimente, ele provoaca probleme. Nu prea mari in cazul unui om sanatos, stomacul elimina alimentele prin voma. Poate crea complicatii serioase la copii mici, batrani si persoane cu unele afectiuni.
In general, cu cat ne ferim mai mult de alimentele "cu probleme" cu atat vom deveni mai sensibili deoarece organismul isi pierde deprinderea de a lupta cu ele.
Valabil nu doar in cazul alimentelor ci si al igienei in general. Daca traiesti intr-un mediu steril, organismul isi pierde capacitatea de a lupta contra agentilor infectiosi iar sansele sa te alegi cu complicatii serioase in momentele cand intri in contact cu aceste surse de infectie cresc semnificativ.
Totusi nici a cadea in extrema cealalta nu este bine deoarece exista agenti patogeni cu care organismul oricum nu poate lupta indiferent de vigilenta sistemului imunitar (tuberculoza, hepatita, etc).
cu tuberculoza gresesti
E fix invers: datorita subrezirii sistemului imunitar bacilul devine activ.majoritatea oamenilor au luat deja bacilul, insa acesta e izolat in organism. Datorita anumitor factori (subalimentatie, alcoolism, oboseala in exces etc.)sistemul imunitar slabeste si bacilul devine activ.
P.S. n-as fi facut corectia insa comentariile dumitale sunt in general corecte, la obiect si le citesc cu placere.
nu degeaba au descoperit romanii penicilina
incet dar sigur........cu asa conducatori vom revenii la stadiul de maimuta