Trucuri legate de diete pe care medicul tau ar vrea sa le cunosti

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 12:10
2979 citiri
Trucuri legate de diete pe care medicul tau ar vrea sa le cunosti
Foto: usspecialtycare

Fie ca iti spune intr-o maniera mai frumoasa, fie ca iti spune direct, medicul tau vrea sa afli toate detaliile legate de dieta. Aminteste-ti ca medicul tau si-a petrecut multi ani din viata invatand cum functioneaza corpul uman, asa ca este cazul sa ai incredere in sfaturile sale. Citeste in continuare ce te sfatuieste medicul atunci cand urmezi o dieta.

Medicii sugereaza sa iti focalizezi atentia asupra greutatii si a indicelui de masa corporala. "Multi oameni au auzit de indicele de masa corporal, insa putini stiu cum sa se foloseasca de el pentru rezultate concrete", spune Flori Cornelius, cardiolog, potrivit How Stuff Works.

Gaseste un exercitiu fizic care iti place si fa-l in mod regulat. Daca doresti sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea, nu o poti face numai cu dieta. Trebuie sa faci si miscare.

Exercitiul fizic este cheia pentru arderea grasimilor nedorite. Medicul Melina Jampolis recomanda sa faci exercitii cardiovasculare cel putin 30 de minute cinci zile pe sapatamana.

Acest tip de exercitiu include mersul pe jos, gradinaritul sau urcatul scarilor. Daca nu vrei sa faci cele 30 de minute intr-o singura repriza, le poti imparti in trei de cate 10 minute.

Mai putin stres, mai multa bucurie. Acesta este un pas simplu, dar important din dieta ta. Incearca sa scapi de situatiile stresante si sa cauti cat mai multe motive de bucurie.

Stresul face in asa fel incat organismul sa produca mai mult cortizol, un hormon care creste productia de grasimi si care face ca eforturile tale de a slabi sa fie in zadar. O modalitate simpla de a scapa de stres este sa dormi suficient in fiecare noapte. De asemenea, gaseste un hobby si incearca sa ii dedici cat mai mult timp pentru a fi cat mai bucuros.

Spune-i bun venit apei in viata ta. Daca vei fi hidratat, nu vei simti nevoia sa mananci des. Incearca sa faci un obicei zilnic din a bea cat mai mult apa.

Un mod simplu de a bea cat mai multa apa este sa bei un pahar cand te trezesti, inainte si dupa fiecare masa si inainte de culcare. Daca vei bea apa inainte de a te aseza la masa, o sa te saturi cu mai putine alimente.

Controleaza nivelul sarii si al carbohidratilor. Ai o viata extrem de ocupata si este normal sa mananci pe apucate, sa cumperi alimente semipreparate sau congelate. Pretul platit poate fi greutatea si sanatatea ta.

Un studiu a demonstrat ca oamenii care au urmat o dieta saraca in carbohidrati timp de sase luni au pierdut mai multe kilograme decat persoanele care au optat pentru o dieta scazuta in grasimi si calorii.

Asa ca stai departe de bauturile alcoolice, sucul de fructe, cerealele uscate, produsele congelate sau conserve. De asemenea, opteaza pentru produsele alimentare cu un nivel scazut de sare, deoarece exista o relatie stransa intre sodiu si obezitate.

Invata toata familia sa manance sanatos, creand un fel de traditie. Nu trebuie sa ii obligi sa urmeze o dieta sanatoasa, ci sa faci ca totul sa devina un fel de joc. Organizeaza mese de familie in mod regulat si serveste-le mancaruri sanatoase, adica carne slaba, legume si la desert sa le oferi fructe.

Micsoreaza pe cat de mult poti portiile de mancare. Cu cat vei avea portia de mancare mai mare, cu atat vei consuma mai mult, chiar daca te-ai saturat. Daca portiile sunt mici, creierul tau va percepe ca atat trebuie sa manance si astfel te vei simti satul, chiar daca mananci mai putin.

Corpul tau are nevoie zilnic de proteine, fibre, vitamine si minerale, asa ca incearca sa le consumi cat mai des. Pentru a obtine rezultate cat mai bune mergi pe mana alimentelor organice si cumpara produse de la nivel local, sunt mult mai proaspete.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#sfaturi alimentare medic pacient, #sfaturi medic pacient , #alimente